Самопроголошені квазіформування “ЛДНР” - це територія України!

22 червня 2022, 19:38
Власник сторінки
0
92

Територіальна цілісність та державність для України це пріоритет.

США, НАТО та ЄС засудили рішення Путіна про визнання "ДНР" та "ЛНР" і введення туди російських військ.

Захід називає такий крок Путіна порушенням суверенітету України та таким, що фактично знаменує кінець мінським домовленостям.

Через ситуацію на кордоні Росії та України вночі зібрали екстрене засідання ООН.

Посол США в ООН засудила рішення Росії про визнання "ДНР" та "ЛНР", попередивши, що наслідки будуть жахливими для України, Європи та всього світу.

Наказ Путіна розмістити "миротворців" у "ДНР" та "ЛНР" вона назвала абсурдом. Теж саме слово раніше використав прем'єр Австралії Скотт Моррісон.

"Ми знаємо, хто це насправді", - заявила посол США в ООН.

За її словами, визнання "ЛНР" та "ДНР" незалежними є частиною спроби Росії створити привід для подальшого вторгнення в Україну.

Посол заявила, що Володимир Путін "розірвав на шматки Мінську угоду" і що Вашингтон не вірить, що "він зупиниться на цьому", повідомляє агентство Reuters

Україна не віддасть свої території на сході країни, щоб закінчити війну з росією. Українські військові готові до битви на Донбасі.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю, що вийшло в неділю, повідомляє Укрінформ.

Україна не має жодних гарантій, що росія не спробує знову захопити Київ, якщо їй вдасться окупувати Донбас, сказав .

«Ось чому для нас дуже важливо не допустити цього, стояти на своєму, бо ця битва... може вплинути на перебіг усієї війни», - наголосив Президент України.

 «Тому ми розуміємо: той факт, що ми відбили їх, і вони пішли, втікли від Києва – з півночі, з Чернігова і з того напряму, – це не означає, що, якщо їм вдасться захопити Донбас, вони не підуть знову до Києва».

Новітня українська держава постала на руїнах СРСР, дезінтеграцію якого національний лідер Росії Владімір Путін із сумом називав «найбільшою геополітичною катастрофою ХХ століття». Однак у світі розпад радянської імперії не викликав ані жалю, ані співчуття й об’єктивно став геополітичним тріумфом українського національного визвольного руху.

Вирішальним і закономірним чинником руйнації тоталітарної комуністичної імперії, яку президент США Рональд Рейґан свого часу влучно назвав «імперією зла», стало проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. Всупереч фактам, у російському політикумі й досі побутує теза, що незалежність Україні «впала з неба» і є історичним непорозумінням. Цю тезу час від часу й досі мавпують окремі українські політики та експерти, ретранслюють деякі ЗМІ, які ще «творчо» додають, що незалежна державність України є несправжньою, оскільки події серпня 1991 року були безкровними. Такі оцінки — це не прості обивательські просторікування невігласів від історії, а ідеологеми для нав’язування українцям російських імперських стереотипів, відповідно до яких незалежна державність України, мовляв, є явищем випадковим і має невдовзі зникнути.

Незалежна державність сучасної України — це закономірний результат віковічної боротьби української нації з московським імперіалізмом. Сьогодні ми є свідками останньої фази цієї боротьби, яка розпочалася наприкінці 1917 року й триває досі.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.