Американська розвідка підтвердила інформацію про штурмові загони рф у Маріуполі.

06 травня 2022, 22:58
Власник сторінки
історик, юрист
0
68
Американська розвідка підтвердила інформацію про штурмові загони рф у Маріуполі.

Це не перший випадок, коли інсайди західних розвідок щодо ситуації на сході України фактично мають українське походження або підтверджують дані українських джерел.

За оцінками американської сторони, окупанти залишили у Маріуполі дві батальйонно-тактичні групи. Тобто, від 1,5 до 2 тисяч штурмовиків, які атакують рубежі українських захисників на "Азовсталі". Решту військ рф передислокували на північ від міста й на Попаснянський напрямок. Про це, зокрема, , що Росія може сфабрикувати привід для нового вторгнення в Україну. 

Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України.

"Наша розвідувальна спільнота з'ясувала, що Росія шукає привід для вторгнення, зокрема за допомогою диверсій та інформаційних операцій", – сказав на брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Водночас місія ОБСЄ не підтвердила інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України про створення casus belli (приводу для вторгнення – ред.) у вигляді витоку аміаку на заводі концерну "Стірол" у тимчасово окупованій Горлівці.

Крім того, 3 лютого прессекретар Держдепу Нед Прайс заявив, що росія готує провокацію, за якою планує обстріляти позиції 1 і 2 Армійських корпусів, що розташовані на окупованих територіях, із жертвами серед цивільного населення. А опісля звинуватити в цьому ЗСУ.

Власне, це – інформація ГІ "Права справа". Місцеві джерела організації зафіксували перебування на території окупованого Луганська російської знімальної групи з трьох осіб. Вони повинні були прибути в район селищ Калинове та Калинове-Борщувате, куди були перекинуті додаткові підрозділи 2 Армійського корпусу окупантів і "снайперські пари".

За планом, окупанти повинні були відкрити снайперський вогонь і спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь. А російська знімальна група – задокументувати цей факт. Інформацію про цей варіант casus belli спочатку поширила українська сторона, а вже пізніше її поширили американські ЗМІ.

Додам, що влітку 2020 року ОБСЄ та США підтвердили оприлюднену у ЗМІ інформацію аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про підготовку Росією воєнних провокацій на Донбасі. Західні партнери висловили стурбованість розгортанням батальйонно-тактичних груп РФ на Донбасі.

Нагадаю, що на території "Азовсталі" досі залишаються цивільні, оскільки рф фактично зриває план евакуації, погоджений на найвищому дипломатичному рівні.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.