В киевском ресторане «LEO» нашли видеокамеры ФСБ

22 лютого 2022, 19:17
Власник сторінки
журналист
0
4088

Генпрокурор Венедиктова, глава СБУ Баканов и министр МВД Монастырський пока молчат

 

ресторан «LEO»

У центрі Києва працює ресторан із незаконною прибудовою і залами, обладнаними для фото- та відеофіксації інформації, яку знімають спецслужби РФ. Інтерес ФСБ до закладу пояснюється тим, що його клієнтами є перші особи КМУ, МВС, СБУ, Генпрокуратури, Митниці та Податкової, КМДА, тощо. Ця історія здається на перший погляд неймовірною в умовах війни України з РФ. Але це – жорстка реальність. Про це ідеться у «LEO» на Володимирській, 4 - як точка зливу державної таємниці».

Автор дослідив, що права на згаданий ресторан вкрали у попереднього власника шляхом організації низки шахрайських схем. Остаточним власником стала Карина Вязьмітінова, донька Вікторії Модлицької (Вязьмітінової) – фігурантки низки кримінальних проваджень, відкритих за фактом викрадення майна та шахрайства. Ресторан остаточно віджали разом із майном, коштами і рахунками у вересні 2018-го. Після цього Карина оформила нотаріально посвідчену довіреність на В.Модлицьку, яка представлятиме її інтереси.

Ресторан облаштовано у будівлі напроти Національного музею історії України. Попри внесення будинку до Державного реєстру нерухомих пам’яток, власники скалічили його незаконною капітальною прибудовою. Вона розташована в межах земельної ділянки, яку рішенням Київради надано у користування музею. До того, вона розташована в археологічній охоронній зоні та в зоні охоронюваного ландшафту, в межах державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», на території пам’ятки археології національного значення  «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви». 

Там заборонені будь-які містобудівні, архітектурні чи ландшафтні перетворення без дозволу органу охорони культурної спадщини. У Мінкульті такого дозволу не надавали. У Департаменті культури відсутня відповідна науково-проектна та дозвільна документація. Департамент ДАБІ не видавав і не реєстрував документів, які надають право на підготовчі чи будівельні роботи. Тобто ідеться про нахабне порушення законодавства особами, які раніше вже вчинили низку злочинних дій.

За наслідками цього розслідування 2 березня 2018 року зареєстроване кримінальне провадження № 12018100100002464 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 197-1 ККУ. Однак воно через деякий час було припинене після втручання низки впливових персон. Серед них – колишній близький партнер Вязьмітінової – директор КНДІСЕ Олександр Рувін, заступник Генпрокурора Говда та екс керівник столичного Главку Нацполіції Андрій Крищенко.  Ці персонажі «кришували» низку злочинів, до яких причетне угруповання у складі Вязьмітінової та її співмешканця Модлицького, відомого у кримінальних колах як «Красномордий».

Як виявилося, ресторан є місцем перемовин і відпочинку впливових людей з політикуму і правоохоронних органів, зокрема і тих, які мають доступ до документів із грифом секретності. Там вирішуються серйозні питання, а також відбуваються масштабні відпочинкові формати із вживанням наркотичних речовин і залученням жінок, чоловіків і трансгендерів зниженої соціальної відповідальності. 

Автор розслідування з’ясував, що власниця – Карина Вязьмітінова раніше була співмешканкою сина Олександра Рувіна – Сергія високопосадовця з МВС. А з початку 2020-го вона живе в Москві з іншим цікавим персонажем – Данилом Лісовим, футболістом московського «Динамо». 

Відомо, що у Москві Карина регулярно співпрацює з акціонерами московського Динамо, які представляють МВС РФ. Тобто фактично ідеться про імовірну вербовку української громадянки спецслужбами ворожої держави. Є дані, що їй доручили  збирати певну інформацію, носіями якої є впливові клієнти ресторану «LEO», а саме: прокурори, працівники СБУ, МВС, НАБУ, ДБР та податкової, їхні коханки і дружини. Частим гостем там був і директор КНДІСЕ Рувіна зі своєю жінкою Галиною, ключова персона в Україні з питань експертизи. У залах ресторану встановлено прилади для прихованої аудіо, фото і відеофіксації розмов клієнтів. За інформацією статті, саме представники спецслужби РФ знімають інформацію із цих носіїв. І саме це складає загрозу національній безпеці країни в умовах практично оголошеної Україні війни.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Генпрокуратура,СБУ,МВД Украины,ресторан,генпрокурор,Иван Баканов,Ирина Венедиктова,Денис Монастырский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.