«Закулісся польської газети»

11 лютого 2022, 09:51
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
20
«Закулісся польської газети»

Головний редактор своїми статтями намагається сподобатись представникам праворадикальних течій

На території Західного регіону України проживає велика кількість населення членів польської національної меншини. Зокрема, серед таких є прихильники т. зв. «кресової ідеології», які перебувають під впливом одного, польськомовного незалежного часопису поляків, газети «Кур’єр галицький» який функціонує у Львові.

Керівництво редакції знайшло механізм придбання житла для власних потреб. Так, засновник та колишній головний редактор газети за кошти позаурядових організацій РП придбав для потреб газети «Кур’єр галицький» житлове приміщення. Згодом, після його смерті, житло перейшло у спадок його сину, яке він використовуватиме на власний розсуд, однак, у ньому продовжує функціонувати редакція газети.

На даний час, нове керівництво газети, а саме головний редактор Войтек йдучи шляхом колишнього головного редактора, отримав від польських позаурядових організацій, таких як «Свобода і демократія» кошти на придбання приміщення для редакції газети. Вкінці 2021 року квартира була придбана і зараз за польські гроші її ремонтують. Згодом, у новому приміщенні буде житлова квартира для приватних цілей, а керівництво газети буде вчергове звертатись до позаурядових організацій РП для виділення коштів під приміщення для газети.

Для того щоб переконати організації у виділенні фінансування, Войтек друкує статті на т.зв. «кресову тематику», зокрема, відновлення ІІ Речі Посполитої у її колишніх кордонах.

 Підсумовуючи це все, головний редактор своїми статтями  намагається сподобатись представникам праворадикальних течій та фундацій, які мають вплив на розподіл коштів серед іноземних ЗМІ.

Проте, діяльність редактора по створенню продукту в якому містяться ідеї розпалювання міжнаціональної ворожнечі можуть принести інші результати, йому не вдасться збільшити фінансування з Польщі, а його діяльність може призвести до нівелювання тих кроків, які зробили українські та польські народи на шляху до примирення та порозуміння між обома народами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.