На Львівщині мама з сином виготовляють фіктивну «Карту поляка»

21 жовтня 2021, 09:15
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
176
На Львівщині мама з сином виготовляють фіктивну «Карту поляка»

Радимо Вам зберегти власні кошти та не вплутуватись у шахрайські дії невідомих осіб.

Двоє мешканців міста Львова, займаються незаконним виготовленням польських документів для громадян України. Вони оформляють замовникам «Карту поляка» на підставі фальшивих довідок про участь громадян України у діяльності організацій польської національної меншини. За таке задоволення необхідно заплатити від 800 до 2000 євро за особу.

Мешканці Львова вже відомі працівникам правоохоронних органів, це громадяни України Саган Світлана Ігорівна та її син, колишній працівник поліції Копитко Сергій Миронович, які ймовірно причетні до погроз життю та здоров’ю представнику Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Вказані особи не співпрацюють з полонійними організаціями Львівщини, які мають повноваження видавати довідки-рекомендації для подальшого оформлення «Карти поляка».

«Карта поляка» – документ, який підтверджує належність особи до польського народу поза межами історичної батьківщини і надає низку переваг щодо навчання, працевлаштування, медичного обслуговування на території Польщі.

Нагадуємо, що документи, які підтверджують ваше походження після співбесіди з Консулом відправляються на експертизу. Якщо експертиза встановить підроблення, ви отримаєте відмову. А у разі подачі документів у міграційних органах Польщі виявиться, що ви підробили документ, згідно польських законів підробка документів тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 100 до 1.080.000 злотих, та покарання у вигляді обмеження волі на термін від 1 місяця до 2-х років, або може призвести до позбавлення волі на термін від 3 місяців до 5 років.

Крім того, в Україні підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів згідно кримінального законодавства України тягне за собою накладення штрафу до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеження волі до двох років.

У підсумку радимо Вам зберегти власні кошти та не вплутуватись у шахрайські дії невідомих осіб.  

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.