Кіссе використовує болгар Одещини для реалізації своїх політичних амбіцій

17 жовтня 2021, 21:43
Власник сторінки
Активист
0
82
Кіссе використовує болгар Одещини для реалізації своїх політичних амбіцій

Вже не перший рік в Одесі навколо Всеукраїнського центру болгарської культури (ВЦБК) розгортаються неоднозначні події.

Річ у тому, що будівля культурного центру, знаходиться у фактичному розпорядженні народного депутата України Антона Кіссе та його організації «Асоціації болгар України».

Важливо розуміти, що будівля знаходиться фактично у центрі міста та займає 1222,74 кв.м. Цікаво, що фактично Центр болгарської культури розташовується в будівлі, яку надає Одеська міська рада в оренду, однак через корупційні зв’язка Кіссе, орендна плата для його «Асоціації» складає лише символічну 1 грн. на місяць, в той же час ринкова ціна оренди за визначений період має становити приблизно 80 тисяч гривень.

Сам же народний обранець використовує будівлю в якості платформи для власного піару серед одеситів болгарського походження та залучення грантових програм з Республіки Болгарії, знову ж таки начебто на потреби болгарського осередку – на жаль, крім Кіссе та його близького оточення, зокрема Світлани Драгнєвої, яка направляє фіктивні звіти про використані коштів іноземцям, ніхто своїх потреби так і не задовольнив. Важливо розуміти, що будівля Центру болгарської культури терміново потребує негайного відновлення.

На сьогоднішній день стан споруди залишає бажати кращого. Дуже шкода, що відомого депутата Антона Кіссе не дуже турбує сьогоднішній стан будівлі. В той же час депутат вже неодноразово звертався з офіційним листом до керівництва Республіки Болгарія з проханням викупити зазначену нерухомість або вплинути на керівництво України для отримання права власності на користь «Асоціації болгар України».

Зважаючи на вищезазначене можна було б говорити, що владу зовсім не цікавить болгарський етнічний осередок і їм ніяк не допомагають. Відмітимо, що в минулому році було затверджено проект будівництва у Болграді, де як раз таки болгар набагато більше, ніж в самій Одесі, «Болгарського культурного центру», на який передбачається виділити з карманів платників податків 50,3 млн. гривень. Звісно, за ініціативою самого Кіссе вказана споруда буде передана в розпорядження «Асоціація болгар України», тобто в його власне.

Цікаво як ще народний обранець планує використати власний електорат - болгар Одеського регіону, для покращення свого фінансового становища та реалізації політичних амбіцій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: політика,новини,Одеська область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.