На яку «Опору» не слід опиратись

29 вересня 2021, 12:04
Власник сторінки
0
13

На яку «Опору» не слід опиратись

Регіональний інформаційний сегмент мережі «Опора» за його керівництва Ярослава Гулана з метою самопіару та підняття власного політичного рейтингу виконує замовлення окремих політиків для дискредитації політичних опонентів, особливо тих, що у владі. Така розслідувальна журналістика, всупереч декларованим статутом мети  діяльності «Опори», свідчить про замовний характер з використанням фальсифікації в медіа ресурсах. При цьому, втрачається сприйняття місцевої «Опори» як незалежної, в першу чергу в її регіональному керівнику.

Одним з прикладів необ’єктивної діяльності Я.Гулана свідчить поширення ним в соціальній мережі «Facebook» дописів замовного характеру проти органів місцевої влади Ужгорода, обласної адміністрації та обласної ради, їх чимало… Безумовно, поширення  таких матеріалів впливає на свідомість громадян та спотворює уявлення суспільства про політиків та політичну ситуацію.

Варто згадати, як необ’єктивно Я.Гулан під час громадського спостереження за проведенням місцевих виборів на території регіону надавав оцінку.  Під час місцевих виборів у 2020 під керівництвом Я.Гулана порушення виборчого законодавства одних політичних сил та кандидатів надавались широкому розголосу в ЗМІ, а інших, тих яких треба - з числа політичної сили «Команда А.Балоги» не висвітлювались, а ті які висвітлювались були незначні та не суттєві.   

Звичайно, випадки, коли журналістів-розслідувальників використовують, трапляються часто. Однак, прикро зараз спостерігати за вебресурсами регіональної «Опори», які під маркою журналістських розслідувань регулярно друкують відверто замовні однобокі тенденційні матеріали,  використовуючи будь-які інформаційні приводи для дискредитації. Але давайте називати речі своїми іменами – це зловживання службовим становищем з боку журналістів «Опори». Щодо системності такої роботи Я.Гулана можна зробити висновок, що теми не викликають суспільного резонансу.

Треба сподіватись, що журналістика, журналістика-розслідування та журналістика-аналітична поставлять крапки щодо замовників Я.Гулана. Безкарність замовників у подібних справах породжує нові злочини журналістів, політиків та зацікавлених сторін. В свою чергу про бізнес-зв’язки Я.Гулана  найближчим часом плануємо підготувати відповідні матеріали.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.