Львівський благодійник чи шахрай ?

10 вересня 2021, 18:25
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
33
Львівський благодійник чи шахрай ?

Основною метою діяльності М.Шейхета є особисте збагачення, а не декларована ним діяльність

Останніми роками активним захисником єврейської спадщини в регіоні себе позиціонує М. Шейхет, який є керівником п’яти благодійних організацій. Маючи громадянство США, вказана особа декларує свою діяльність, як благодійну, спрямовану на пошук, дослідження та збереження територій, на яких розташовані єврейські кладовища, захоронення, культові споруди чи їх руїни. У розміщених постах на своїй сторінці «Фейсбук», постійно наголошує, що займається відновленням історичної справедливості щодо ролі єврейської громади на Галичині та в українському суспільстві загалом.

Разом з тим, під прикриттям благодійної діяльності, М. Шейхет заволодіває матеріальними цінностями, земельними ділянками та нерухомим майном одиноких мешканців регіону. М. Шейхет використовує один і той самий механізм, а саме укладає договори довічного утримання чи дарування, за умовами якого після смерті особи її наявне майно, земельні ділянки та об’єкти нерухомості переходять у власність до нього чи підконтрольним йому благодійним структурам. Так, протягом останніх років було переоформлено близько 20 об’єктів нерухомості та майнових комплексів, більша частина яких використовується як комерційна та здається М. Шейхетом в оренду. Зокрема, частина таких об’єктів нерухомості розташована у м. Львові за наступними адресами: вул. Є. Коновальця,  97/*; вул. Тарнавського 19/*; вул. Малицької 6/*, вул. Шевченка 37/*, вул. Листопадового Чину 3/*, вул. Дністровська 14а/*; вул. Д. Вітовського 7а/*; вул. В. Біласа, 3/*; вул. П. Грабовського, 6/*; вул. Слов'янська, 2/* та ряд інших об’єктів.

М. Шейхет позиціонує себе «очільником єврейської громади Львова» і заявляє про нібито «захист інтересів євреїв» - не підтримує зв’язки із офіційним Ізраїлем, про що заявив колишній Посол Держави Ізраїль в Україні Д.Ліон. Вказане викладене у статті Інформаційного агентства «Вголос»: «Я не знаю цієї людини»: Посол Ізраїлю про Мейлаха Шейхета» ().

Прикриваючись благородними намірами, звинувачуючи представників органів державної та місцевої влади у спланованому ігноруванні історичної присутності євреїв в Україні, належному фінансуванні збереження та відновлення пам’яток єврейської культурної спадщини, оприлюднюючи це як сприяння поширенню антисемітизму в Україні, М. Шейхет є звичайний шахрай, який переслідує мету особистого збагачення. Зокрема, так звані «благодійні»  наміри та критика представників органів державної і місцевої влади чітко прослідковується у оприлюднених на його сторінках «Фейсбук» постах (https://facebook.com/story.php?story_fbid=3272529156198483&id).

Таким чином напрошуються висновки, що основною метою діяльності М.Шейхета є особисте збагачення, а не декларована ним діяльність - відновлення історичної справедливості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Культурна спадщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.