До "ресурсного" законопроекту подали вже до 11 тисяч правок

21 липня 2021, 10:48
Власник сторінки
Бизнес-аналитик
0
9

До спірного законопроекту №5600 про підвищення податків, який ще називають "ресурсним", до другого читання народні депутати подали вже близько 11 тисяч поправок.


Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев в ефірі одного з телеканалів у середу, 21 липня, передає УНН.

Цитата:

"Законопроект 5600: 10 тисяч 900 правок, їх треба обробити і вже винести на перший тиждень (наступної сесії парламенту - ред.)", - сказав Гетманцев.

Деталі

Зі слів нардепа від монобільшості, який до того ж є головою профільного податкового комітету парламенту, він до вересня буде працювати у Києві над законопроектом і не збирається їхати на відпочинок. "Буду у Києві", - сказав він.

Додамо

Така кількість поправок є однією з найрекордніших до законопроектів у цьому скликанні. Однак, пальму першості, ймовірно, утримує так званий "антиколомойський" закон (реєстр. №2571-д), до якого подали свого часу понад 16 тисяч поправок. Наразі це вже закон.

Для боротьби з "поправковим спамом" у монобільшості обіцяють законопроект.

Ще "слуги народу" хочуть боротися із "постановочним спамом", який "опозиція використовує для блокування важливих реформ". Наразі документ перебуває на стадії реєстрації в парламенті. Законопроект передбачає зміни в регламенті: щоб внести постанову про скасування рішення Верховної Ради, необхідно буде зібрати підписи депутатів із половини фракцій, представлених у парламенті - якщо 7 фракцій, то потрібно зібрати представників від 3 фракції. При цьому депутатів має бути не менше ніж 45.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.