«Ліквідація Анащенка»: як вдалося зірвати провокації спецслужб бойовиків «Л/ДНР»

16 липня 2021, 22:47
Власник сторінки
історик, юрист
0
31
«Ліквідація Анащенка»: як вдалося зірвати провокації спецслужб бойовиків «Л/ДНР»

Фактично, очільник «МДБ ЛНР» змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо протидії запланованої «МДБ ЛНР» інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Нещодавно в ексклюзивному інтерв’ю «ФАКТАМ» генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос  співробітниками «МДБ ЛНР».

Оприлюднена аналітичним відділом ГІ «Права Справа» інформація щодо намірів бойовиків унеможливила проведення запланованої «МДБ ЛНР» прес-конференції.

Варто зазначити, що анонсована на 6 лютого прес-конференція «МДБ ЛНР» відбулася лише 10 березня 2017 року. На вже згаданій прес-конференції «міністром» Пасічником озвучує інформацію, що «МДБ ЛНР» має в своєму розпорядженні інформацію про підготовку спецслужбами України замаху на співробітників міжнародних місій, що працюють у так званій «ЛНР». За версією спецслужб бойовиків, планувалося проведення провокацій і терактів, як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників місії.

Примітно, що 6 березня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднює інформацію, що в місті Луганськ і в районі населеного пункту Станиця Луганська співробітниками «МДБ ЛНР» під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки провокаційних акцій проти членів місії ОБСЄ.

Фактично, Пасічник цитує повідомлення аналітичного відділу ГІ «Права Справа».

На жаль, змушений констатувати, що українськими спеціальними службами була проігнорована інформація «Права Справа» щодо підготовки бойовиками низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ.

23 квітня, близько 10.17, під час здійснення патрулювання поблизу села Пришиба Слов’яносербського району Луганської області підірвався автомобіль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, унаслідок чого один спостерігач загинув і двоє дістали поранення.

Під час самої прес-конференції очільнику «МДБ ЛНР» було задано запитання з приводу того, що ще до появи офіційного повідомлення про затримання диверсантів (10 березня 2017 року), українські ЗМІ почали спростовувати інформацію щодо причетності українських спецслужб до ліквідації Анащенка. Відповідаючи на запитання журналіста очільник спецслужб бойовиків Пасічник зауважив, що на випадок провалу у українських спецслужб є план локалізації його наслідків, в тому числі він включає в себе відволікання уваги. Здійснюється це шляхом вкидання в інформаційний простір інформації, яка спростовує існуючі факти і переключає увагу на негідний об’єкт. На думку Пасічника, саме ці ознаки вказують на причетність спеціальних служб.

Фактично, очільник «МДБ ЛНР» змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо протидії запланованої «МДБ ЛНР» інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Примітно, що це не перша подібна провокація з боку співробітників «МДБ ЛНР», які покликані імітувати бурхливу діяльність цієї структури. Як повідомлялося раніше, 13 серпня 2015 року співробітниками «МДБ ЛНР» планувалося  проведення прес-конференцію з начебто затриманими напередодні членами диверсійної снайперської групи українських патріотів.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в якості затриманих членів українського підпілля на прес-конференції виступатимуть дві «підсадні качки» з лав бойовиків. «МДБ ЛНР». За задумом співробітників «МДБ ЛНР» «учасники підпілля» повинні були повідомити журналістам неправдиву інформацію щодо отриманого від українського командування наказу про теракти в місцях масового скупчення мирного населення, а також щодо намірів провести замахи на керівників «ЛНР». Оприлюднення інформації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» щодо намірів бойовиків унеможливило проведення цієї прес-конференції.

Далі буде….

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.