У Кремлі пригрозили повторенням ситуації з британським есмінцем

07 липня 2021, 17:10
Власник сторінки
Бизнес-аналитик
0
17

У Кремлі заявили, що відносини Росії та Великої Британії перебувають у "замороженому стані". Там котре згадали інцидент з британським есмінцем

У Кремлі заявили, що відносини Росії та Великої Британії перебувають у "замороженому стані". Там котре згадали інцидент з британським есмінцем та наголосили, що у випадку "порушення кордонів Росії поблизу Криму" повторять свої дії.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що Москва стурбована заявою глави МЗС Великобританії Домініка Раабе про законність проходу британських кораблів у водах Чорного моря.


Чергова заява Росії щодо британського есмінця

"Безумовно, подібні заяви викликають нашу стурбованість", – сказав Пєсков. За його словами, Москва і Лондон не ведуть консультації щодо цього. "Зараз фактично відносини у підмороженому стані", – додав він.

У Кремлі також пригрозили повторити дії, які застосували щодо британського есмінця "Дефендер".

Російська сторона буде приймати належні заходи в разі порушення державного кордону в морі,
– зазначив Пєсков.

Відповідаючи на питання, чи існує можливість уникнути ексцесів, представник Кремля відповів ствердно. Однак дав уже традиційне пояснення держави-агресора – "просто не потрібно порушувати державний кордон Росії".

Заява МЗС Британії, яка не сподобалася Кремлю
Раніше глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб, коментуючи дії британського есмінця "Дефендер" поблизу берегів окупованого Криму, заявив, що судно прямувало найкоротшим прямим маршрутом.
Міністр додав, що у держави "було повне право здійснити подібний мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права". За його словами, Лондон продовжить так діяти.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.