Який початок, такий і кінець

14 червня 2021, 16:01
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
44
Який початок, такий і кінець

Чи справді польські священнослужителя спекулянти і маніпулятори? Розберемось детальніше.

Чи справді польські священнослужителя спекулянти і маніпулятори? Розберемось детальніше.

Римо-католики у м. Львові повинні добре знати українські прислів’я щоб уникнути проблем в повсякденному житті. Так, у липні 2020 року ватиканський функціонер кардинал Конрад Краєвський освятив новозбудований костел св.Івана Павла ІІ (вул. Стрийська – Сокільники). Але свято закінчилось, а проблеми залишились. Зокрема, як виявилось, відсутні дозволи на проведення комунікацій, газопостачання до вказаної культової споруди. Майбутній газопровід проходитиме через заплановану, згідно з перспективним планом розвитку с.Сокільники, дорогу, що представляє певні труднощі. Крім цього, у проходженні газопроводу через їх територію відмовили власники поруч розташованих поряд приватних будинків та ділянок.

Зрозуміло, що питання підведення комунікацій до храму мало бути вирішене ще до початку його будівництва. Проте, на той час всі були зайняті освоєнням благодійних коштів, виділених на будівництва костелу.

Повернувшись у недалеке минуле, згадавши процес спорудження костелу, зразу стає зрозумілим, що благі наміри почались не благими діями. І все почалось із землі. Так, земельні ділянки, на яких згодом почалось будівництво костелу, отримувались римо-католицькими священиками з порушенням українського законодавства, які, уникаючи сплати обов’язкових платежів до бюджету, оформляючи їх то на фізичних осіб, то на благодійні фонди, відчужували через договір дарування.

На даний час, настоятель новозбудованого костелу в с. Сокільники Г.Драус, будучи громадянином Польщі, свої проблеми намагається перекласти на українців, переводячи їх у сферу міжконфесійних та міжнаціональних відносин, заявляючи про упереджене ставлення до них місцевих органів влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Церква,Україна,РКЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.