Священник ПЦУ сказав проповідь, від якої московські попи розбіглися

25 квітня 2021, 19:29
Власник сторінки
0
23

Втекли від правди

На похороні бійця АТО Отець Роман Грищук, священник ПЦУ сказав таку проповідь:

«Його вбив російський агресор, який вдерся на нашу територію. У нашу Україну отці, хто благословив російського агресора прийти сюди зі зброєю. Це патріарх Кирил, який ще тоді сім років тому сказав у посланні до Синоду (РПЦ, – ред.): “Якщо українці сильно не будуть противитись, то русскіє воїни багато крові не проллють”. Згадайте хто благословив початок війни на Донбасі. Де зупинялися найманці Гіркіна – у Слов’янську у Краматорську. В чиїх церквах вони знаходили для себе пристанище? Згадайте у чиїх дзвіницях були їхні бійниці», – сказав священник ПЦУ на похороні.

Він додав, що кожен, хто пройшов АТО знає, яка в «Л/ДНР» була дія московського патріархату.

Після цих слів священники Московського патріархату покинули похорон і пішли геть.

«Треба сьогодні говорити про тих, через яких прийшла війна. Хто організовував хресні ходи і зупиняв наших військових, які йшли боронити нашу країну. Згадайте отці, не йдіть, попросіть пробачення у військового», – сказав священник ПЦУ служителям Моспатріархату, які почали покидали похорон.

Навздогін їм отець Роман Грищук попросив згадати їх як вони не хотіли помолитись у 2014 році за тих воїнів ЗСУ бо «вони братів убивали». «Згдайте і попросіть пробачення і нехай вам буде соромно», – сказав священник ПЦУ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.