Фарбований Лис

16 квітня 2021, 09:59
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
432
Фарбований Лис
Сашко

Історія про активіста Сашка з "Франика"

Лис Микита - головний образ казки Івана Франка «Фарбований лис». Це дуже прехитрий звір, який славився у лісі своєю сміливістю і винахідливістю. Незвичайне щастя та хитрiсть зробили його страшенно гордим. Йому здавалося, що нема нiчого неможливого для нього, але потрапив таки у халепу.

У місті Франковому й сьогодні є такий лис Микита. Його можна охарактеризувати як розсудливого, господарського, запасливого, схильного поглузувати з ворогів, безоглядно дошкуляючи їм різними капостями. Сашко Заславський, знаний громадський активіст та палкий футбольний вболівальник команди рідного краю. Займаючи чітку позицію націоналіста, Сашко у «Фейсбуці» піддає нищівній критиці політиків та чиновників всіх рівнів, обвалює їх високі рейтинги та бореться з «галицьким латентним расизмом».

Фоловери та френди Сашка переконані, що він, якщо і щось пише, то безкоштовно. Всі вони переповідають історію, як колись один політик запропонував йому 1000 грн. на місяць за написання коментарів у його підтримку. Саша ненавидів цього політика, він би не робив це навіть за мільйони. І з того часу йому більше ніхто такого не пропонував. Однак, вже понад рік всі знають про належність, через афілійовані структури, футбольного клубу «Прикарпаття» Віктору Медведчуку. До сьогодні, ні допису, ні хоча б якоїсь згадки. Наш лис всіляко зволікає виконати цей грізний суд. Чому? Питання риторичне. Чорний піар – основна зброя Сашка, руйнування іміджу, репутації конкретної особи, створення псевдо-скандалів, неординарних подій, методика, яка дає можливість за допомогою негативної інформації знищувати конкурентів. А гроші, як відомо, не пахнуть.

 Доволі дивне у Сашка і розуміння націоналізму. Його профілі у соціальних мережах містять дві цифри 8. Можливо просто збіг із завуальованим привітанням «Heil Hitler!» у нацистів.

Але полюбляє Сашко й одяг з прінтами «А.С.А.В.» (всі поліцейські покидьки) та «1312» (криптонім, де кожна цифра позначає відповідну за чергою літеру англійського алфавіту), що здебільшого характерно для скінхедів та ультраправих радикалів, і аж ніяк не послідовникам Степана Бандери.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.