Завдяки вчасному реагуванню «Права Справа», попереджено корупційну схему під час

18 березня 2021, 22:52
Власник сторінки
історик, юрист
0
8
Завдяки вчасному реагуванню «Права Справа», попереджено корупційну схему під час

Таким чином, після появи викривальних матеріалів «Права Справа» щодо можливих корупційних схем під час будівництва ПС, буквально за тиждень реалізація проекту будівництва підстанції із 2 мільярдів гривень знизилася в рази. Нагадаю, кінцева вартість будівництва об’єкту склала 1,28 млрд. грн (з ПДВ), що на 25,5%, або на 438 млн грн менше початкової.

​Колишніх посадовців національної енергетичної компанії «Укренерго» підозрюють в нанесенні збитків на 380 млн гривень при будівництві підстанції «Кремінська» в Луганській області.

За даними слідства, посадові особи держпідприємства навмисне створили умови, які призвели до безпідставного відхилення найбільш економічно вигідної пропозиції одного з учасників торгів при закупівлі комплексу робіт і послуг за договором підряду на будівництво підстанції «Кремінська» в Луганській області. В результаті завищення предмета закупівлі та зайвих витрат держкомпанії «Укренерго» завдано матеріальних збитків на суму понад 380 млн грн.

Нагадаю, у травні 2020 року , що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишнім начальнику департаменту та голові тендерного комітету Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управлінням Національної поліції України.

Справедливість є. За неї варто боротися

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.