Про звільнення з посади начальника ГУР МОУ, або «Охрана отмєна»

28 грудня 2020, 22:23
Власник сторінки
історик, юрист
0
21
Про звільнення з посади начальника ГУР МОУ, або «Охрана отмєна»

Звертаю увагу політичного і військового керівництва України, що оприлюднення недостовірної інформації свідчить про низький рівень поінформованості української розвідки щодо перебігу подій на окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

Останнім часом в ЗМІ звучать заяви про нібито зірвану спецоперацію з затримання групи «вагнерівців», які прямували з Росії через Білорусь. Наразі низка відомих політичних і громадських діячів говорять про те, що така операція, напевно планувалася, але зірвалася після витоку інформації з Офісу президента України.

Більше того, у ЗМІ поширюється інформація, що президент Зеленський звільнив з посади начальника Головного управління розвідки МОУ Василя Бурбу, бо той начебто вимагав розслідувати причетність керівництва офісу глави держави до провалу операції із затримання групи «вагнерівців».


Проведемо короткий аналіз ситуації.

У грудні 2019 року в українському медіапросторі з'явилася сенсаційна новина: «розвідник» Едуард Матюха, який 5 років працював у тилу ворога на території самопроголошеної «ДНР», повернувся до України.

Сюжет про «розвідника» з'явився у новинному блоці одного з центральних телеканалів. За інформацією агенства, Матюха, був «народним мером» Горлівки, «вносив розбрат у лави бойовиків» та «зібрав для Головного управління розвідки Міноборони величезну кількість документів та доказів присутності Росії на окупованому Донбасі».

Утім  начальника Головного управління розвідки МОУ Василя Бурби

Робіть висновки. А поки, «Охрана отмєна».​ Зрада скасовується.

Разом з тим, звертаю увагу політичного і військового керівництва України, що оприлюднення недостовірної інформації свідчить про низький рівень поінформованості української розвідки щодо перебігу подій на окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

Вирішити цю проблему можна створивши аналітичні структури, які б зайнялися інформаційним супроводом діяльності державних структур.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за діяльністю прес-служби ГУР МОУ.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.