«Агенти Кремля» в Україні, або «Полювання на відьом» на тлі пандемії коронавірус

26 листопада 2020, 23:11
Власник сторінки
історик, юрист
0
38
«Агенти Кремля» в Україні, або «Полювання на відьом» на тлі пандемії коронавірус

Відкритим залишається питання щодо заяви Головного управління розвідки Міністерства оборони України про активізацію з боку спецслужб РФ заходів з дискредитації вищого державного та військового керівництва України. На мою думку, російським спецслужбам немає потреби використовувати журналістів та агентів впливу, у т. ч. на території України. На мій погляд, ГУР МОУ подібними заявами сам виступає у ролі «агентів Кремля» і дає підстави для дискредитації вищого державного та військового керівництва України.

Днями на офіційному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України була опублікована інформація щодо активізації з боку спецслужб РФ заходів з дискредитації вищого державного та військового керівництва України. В повідомленні зазначається, що з цією метою російськими спецслужбами активніше використовуються, як проросійські ЗМІ, так і журналісти та агенти впливу, у т. ч. на території України.

Одним з напрямків кампанії, на думку представників ГУР МОУ, є критика керівництва України, органів влади щодо вирішення нагальних соціальних та економічних проблем, наприклад, пов'язаних з пандемією коронавірусу.

«Усе це відбувається на фоні цілеспрямованих зусиль верховного головнокомандувача ЗС України та воєнної розвідки України на шляху підвищення ефективності дій з відбиття російської збройної агресії та впровадження системних реформ із набуття нових спроможностей вітчизняного війська за стандартами НАТО», - наголосили в .

У свою чергу звертаю увагу політичного і військового керівництва України, що оприлюднення недостовірної інформації свідчить про низький рівень поінформованості української розвідки щодо перебігу подій на окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

Вирішити цю проблему можна створивши аналітичні структури, які б зайнялися інформаційним супроводом діяльності державних структур.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за діяльністю прес-служби ГУР МОУ.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.