Карабах і Україна

16 листопада 2020, 11:47
Власник сторінки
0
49

Що спільного?

На сьогоднішній день у світі є декілька місць, де проходять регулярні бойові дії та гинуть люди, іншими словами це «гарячі точки» нашої планети, де точаться конфлікти між різними сторонами, це можуть бути як прихильники різних ідеологій, так сусідні держави, які в такий спосіб хочуть здобути певні території та взяти їх під свій контроль.

Одним з таких місць є Нагірний Карабах – регіон на Південному Кавказі. Фактично більша його частина контролюється невизнаною Нагірно-Карабаською Республікою, але де-юре він є територією Азербайджану. Карабаський конфлікт – це етнічне протистояння між вірменами та азербайджанцями, яке у 1988 р. переросло у війну, яка продовжувалася до 1994 р. Наразі воєнні дії на цій території активізувалися, в першу чергу тому, що сторону Азербайджану активно підтримує Туреччина, шляхом постачання сучасної зброї власного виробництва. Не менш важливим є факт втручання в конфлікт представників азербайджанського та турецького кримінального світу, які незаконними способами «підігрівають» протистояння. Зокрема, вони здійснюють фінансування та як і багато пересічних громадян Азербайджану приймають безпосередню участь у бойових зіткненнях. Ця ситуація може відобразитися на криміногенній обстановці в Україні, де існує багато злочинних угруповань, учасниками та керівниками, яких є вихідці з Туреччини та Азербайджану. Зараз вони можуть активізувати свою діяльність, стосовно представників вірменської діаспори в Україні, зокрема  шляхом здійснення тяжких злочинів, а також не виключено, що ці протиправні дії можуть мати в собі терористичні прояви. А це завдання нашим правоохоронним органам, які можуть вкотре довести свою дієвість або ж  навпаки погіршити своє становище в очах наших громадян.       

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.