Анонімів будуть карати з конфіскацією

06 листопада 2020, 16:46
Власник сторінки
0
79

Анонімів будуть карати з конфіскацією

Верховна рада планує посилити покарання за неправдиве мінування. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроект №3911, яким передбачена можливість конфіскації майна. "За" проголосували 235 парламентаріїв.

Проектом вносяться зміни до статті 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які можуть спричинити загибель людей або інші тяжкі наслідки», яким планують карати позбавленням волі від 2 до 6 років з конфіскацією майна. На даний момент санкція не передбачена подібне покарання.

Крім того, за "мінування" об'єктів критичної інфраструктури, будівель органів влади, лікарень і шкіл, або якщо таке повідомлення призвело до тяжких наслідків або зафіксовано повторно, загрожує позбавленням волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією.

У разі наявності фактів чи інформації про наміри здійснення терористичної або сепаратистської діяльності, в тому числі і злочинів пов’язаних з анонімними повідомленнями телефонуйте відповідним правоохоронним органам.

Прохання не бути байдужим до власного життя та безпеки оточуючих. Крім того, в умовах підвищеної небезпеки пандемії, необхідно додержуватись заходів індивідуальної безпеки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.