СБУ перевірила стан авіаційної безпеки у вітчизняних аеропортах

02 листопада 2020, 15:57
Власник сторінки
0
12

СБУ перевірила стан авіаційної безпеки у вітчизняних аеропортах

Служба безпеки України провела комплексну перевірку для попередження терористичних загроз на об’єктах критичної інфраструктури аеропортів. За підсумками перевірок, вісьмох посадовців притягнуто до відповідальності із сплатою авіапідприємством штрафних санкцій до держбюджету.

СБ України спільно з Державною авіаційною службою провела масштабні ситуаційні експерименти у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» та в аеропортах Харкова і Запоріжжя. Заходи проводились в умовах, що максимально наближені до реальних.

Зокрема, для визначення найбільш уразливих ділянок авіабезпеки умовні «зловмисники» застосовували імітаційні «засоби ураження».

Виявлені у ході перевірки недоліки було відпрацьовано на місці, персоналу аеропорту надано вичерпні рекомендації. За підсумками перевірок, керівника підрозділу одного з аеропортів звільнено із займаної посади, ще сімох – притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також організатори заходів надали їх учасникам рекомендації щодо вдосконалення алгоритму дій з попередження терористичних і диверсійних загроз на об’єктах критичної інфраструктури сфери авіасполучення.

Заходи проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Державною авіаційною службою України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.