Три роки знадобилося детективам НАБУ для викриття злочинної схеми на Луганщині

23 жовтня 2020, 14:13
Власник сторінки
історик, юрист
0
19
Три роки знадобилося детективам НАБУ для викриття злочинної схеми на Луганщині

Це далеко не перший випадок, коли після оприлюднення матеріалів аналітичного відділу ГІ "Права Справа" щодо корупційних схем правоохоронні органи змушені реагувати у вигляді оголошень про підозру.

19 жовтня 2020 року детективи НАБУ спільно зі співробітниками УСР в Луганській області ДСР Національної поліції в Україні за процесуального керівництва САП викрили корупційну схему з розкрадання майже на 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт на Луганщині.

Варто зауважити, що питання щодо будівництва водовідливного комплексу для захисту шахт "Золоте", "Карбоніт" і "Горська" ДП "Первомайськвугілля". було розглянуто ще у лютому 2018 року на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Тоді виступаючи на засіданні комісії тодішній заступник голови ЛОВЦА полковник СБУ Юрій Клименко зауважив, що для успішного вирішення проблеми необхідно було реалізувати проект будівництва водовідливного комплексу вартістю 120 мільйонів гривень.

Проект водовідливу почався з того, що був проведений грунтовний науковий аналіз великою групою фахівців, які були залучені до робочої групи Інститутом цивільного захисту ДНСН України. Лише після цього Луганська обласна державна адміністрація звернулась до Кабінету Міністрів України по допомогу. В свою чергу, після ретельної експертизи, зробленої великою групою фахівців "Укрдержбудекспертизи", Кабінет Міністрів України виділив кошти з резервного фонду.


Зауважу, що в кінці 2017 року з резервного фонду державного бюджету за цим напрямком було профінансовано 86 млн. гривень, проте було освоєно лише 9,95 млн. гривень через начебто тривалий термін виготовлення обладнання. Фактично, всі кошти підприємством майже в повному обсязі залишилися не освоєними. Утім, незважаючи на це, вже у лютому 2018 року піднімається питання щодо виділення з резервного фонду не 86 млн. гривень, а значно більшої суми – 120 млн. гривень. Уряд в свою чергу приймає  з боку керівництва Нацполіції.

І тільки 21 квітня 2020 пресслужба прокуратури Луганської області оприлюднила інформацію про викритя злочинної схеми колишнього керівника військово-цивільної адміністрації населеного пункту Луганської області.

Справедливість є. За неї варто боротися!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.