Скільки нелегальної зброї та як її вилучити

16 жовтня 2020, 15:00
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
26
Скільки нелегальної зброї та як її вилучити

Надійний спосіб скорочення незаконного обігу зброї – це легальне володіння нею

Точна цифра нікому невідома. Необлікована зброя, досвід поводження з нею у тих, хто воював або членів кримінальних структур, створюють небезпечну ситуацію. Якщо хтось спровокує застосування сили між громадянами або їхнє протистояння з владою, наслідки будуть дуже серйозними.

Ще шість років тому в країні не було значної проблеми з обігом нелегальної зброї та боєприпасів. Вона постала під час початку бойових дій на Сході України у 2014 році. Конфлікт на сході країни, спричинив потік зброї з непідконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей. «Чорний ринок зброї став більш відкритим». Правоохоронні органи намагаються припинити нелегальний обіг зброї. «Пік потрапляння в незаконний обіг і, як наслідок, вилучення зброї та засобів ураження припали на 2014 – початок 2015 року.

Надійний спосіб скорочення незаконного обігу зброї – це легальне володіння нею. Також, потрібно не забувати що в порядку ч.3 ст.263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: тероризм,зброя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.