У комп'ютерну систему податкової була спеціально закладена помилка

13 жовтня 2020, 18:10
Власник сторінки
0
15

У комп'ютерну систему податкової була спеціально закладена помилка, її усунення принесло з травня 22 млрд грн, - представник СБУ Вітюк

Система, яка повинна була розпізнавати ухилення від сплати податків, не працювала належним чином. Усунення цієї помилки дозволило бюджету за 5 місяців отримати додатково 22 млрд грн.

Про це в ефірі програми

"Система, яка, до речі, ідея дуже хороша - вона моніторить всі економічні операції в державі, складання податкових накладних, тощо. Вона моніторить, і якщо вона бачить, що операція є ризиковою, спрямована на ухилення від сплати податків, має якісь ознаки - вона її блокує", - описав Вітюк, як все повинно було працювати в ідеалі.

"Була спеціально закладена неточність. Математична і логічна помилка... Через цей недолік система сприймала незаконну протиправну операцію як операцію, яку здійснює крупний платник податків. І вона її не блокувала апріорі, тому що вважала, що така компанія - вона не може бути протиправною", - пояснив він.

За словами Вітюка, помилку виявили й усунули в травні.

"З травня місяця - це дані офіційні - додатково надійшло до державного бюджету 22 млрд грн. ... Це така перемога", - розповів представник СБУ. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.