СБУ викрила мільйонні розтрати на закупівлі захисту від коронавірусу для медиків

21 серпня 2020, 14:49
Власник сторінки
0
17

СБУ викрила мільйонні розтрати на закупівлі захисту від коронавірусу для медиків на Закарпатті

Оперативники Служби безпеки України встановили, що схему організували колишні та нинішні посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації.

Навесні цього року вони провели тендер на придбання костюмів біозахисту і респіраторів для місцевих лікарень, які приймають хворих на коронавірус. Перемогу у торгах на 30 мільйонів гривень здобула наближена до чиновників місцева комерційна структура.

Частину коштів зловмисники привласнили через завищення вартості продукції. Ініційована СБУ перевірка також показала, що закуплені товари не мають необхідного ступеня захисту, а виробника цих засобів навіть не вдалося встановити.

За фактом розтрати бюджетних коштів розпочато кримінальне провадження. Підозру про вчинення злочину вже повідомлено одному з ексчиновників, нинішньому посадовцю Департаменту охорони здоров’я ОДА, а також двом керівникам фірми-постачальника.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.