Кличко перетворив зупинки на звалища сміття через нечесний конкурс

21 серпня 2020, 09:23
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
602

Попри свої обіцянки мер Києва не зміг забезпечити киянам чисті зупинки громадського транспорту, адже провів непрозорий конкурс на їхнє облаштування


Схоже, мер Кличко і столичне сміття - близнюки брати! Як там у класика, ми говоримо "сміття" - маємо на увазі Кличко, а згадуємо Кличко - і відразу в пам'яті спливають гори неприбраного столичного сміття, особливо на транспортних зупинках. Найбільше з засміченими транспортними зупинками "пощастило" жителям спальних районів. Але практично по всьому місті ми бачимо гори неприбраного сміття саме на зупинках. Навіть працьовиті бомжі, що поспішають встигнути раніше двірників зібрати макулатуру біля бачків, і ті не справляються з таким напливом сміття. Може, Віталію Кличку запозичити досвід мера Львова Андрія Садового і почати "засівати" столичним сміттям міста-супутники Києва?

Виникла така кричуща ситуація тому, що мер Кличко протягнув скандальний конкурс, і Київ отримав 11 млрд грн на розвиток інфраструктури. І це при тому, що суд заборонив КМДА підписувати інвестдоговори з переможцем конкурсу на облаштування 595 столичних зупинок. Варто нагадати, що ці 11 млрд грн сплатили інвестори з власної кишені, а Кличко навіть не зміг забезпечити їм договору з ШЕУ (шляхо-експлуатаційні управління) на прибирання сміття з зупинок. Більш того, Кличко не очистив місця від старих МАФів на зупинках в 20-метровій зоні для установки нових зупинкових комплексів. Ну і який сенс було проводити цей конкурс, нібито для благоустрою, якщо профільні структури мерії не змогли зробити навіть елементарного, а мер Кличко не простежив за виконанням своїх доручень.

Також нагадаю, чому були протести представників малого бізнесу, які жалілися на непрозорість конкурсу. Пам'ятається, відразу ж після оголошення конкурсу на благоустрій, у Фейсбуці навіть була створена ініціативна група представників малого бізнесу під назвою "Малий бізнес України, об'єднуйся!" У ній бізнесмени висловлювали своє обурення з приводу дискримінаційних умов конкурсу.

Але у Кличко все одно протягнули його. І що ми бачимо в результаті? Гори сміття, як і раніше, "прикрашають" столицю. Як там було в заїждженій рекламі: "Жителі Віларібо вже святкують!" А ось жителі Києва змушені переступати через гори сміття, щоб увійти в автобус.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.