На Донеччині СБУ попередила продаж контрафактного алкоголю і тютюну

12 серпня 2020, 10:00
Власник сторінки
0
9

На Донеччині СБУ попередила продаж контрафактного алкоголю і тютюну на понад 4 мільйони гривень

Служба безпеки України викрила у Донецькій області схему підпільного збуту оптових партій контрафактної підакцизної продукції вітчизняного і зарубіжного виробництва.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організував представник місцевої комерційної структури. У власному складському приміщенні він налагодив виготовлення підроблених акцизних марок для контрафактних цигарок і алкоголю, які отримував від своїх спільників. Готовий «товар» ділки реалізовували через власну мережу роздрібної торгівлі.   

Під час обшуків на складах фігурантів у Покровську правоохоронці виявили понад 100 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору і 1200 літрів сурогату. Орієнтовна вартість вилученого фальсифікату становить понад 4 мільйони гривень. 

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Заходи із блокування протиправної діяльності проводились спільно з Краматорським прикордонним загоном, Головним управлінням ДФС у Донецькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.