Військова техніка з "парадів" у Донецьку й Луганську не відведена: РФ готує воєн

28 червня 2020, 09:36
Власник сторінки
0
61

Зосередження техніки у вищезазначених районах свідчить про елемент силового тиску російської сторони на українську в процесі обговорення розведення техніки в інших пілотних районах. А форсування на переговорах теми відкриття КПВВ біля міста Щастя відбувається не на користь української сторони.

Окупанти використали "паради" у Донецьку і Луганську для передислокації військової техніки і залишили переважну її частину в цих містах та на полігонах поблизу, що грубо порушує норми Мінських домовленостей. Це свідчить про підготовку Росією наступальних операцій і напруги в регіоні.

24 червня, одночасно з військовим парадом у Москві, відбулися також "паради" військової техніки у тимчасово окупованих Донецьку і Луганську. Варто зазначити, що під прикриттям цих "парадів" терористи провели передислокацію техніки.

Нагадаю, 12 квітня у Кремлі заявили, що парад до Дня Перемоги відбудеться у будь-якому випадку. Однак вже 16 квітня через стрімке поширення коронавірусу Кремль переніс парад на 24 червня. Парад було скасовано і у тимчасово окупованому Донецьку і Луганську.

Читайте також: 

Переконаний, що ці факти слід розглядати, як один з можливих сценаріїв ескалації військової напруги в регіоні.

В свою чергу проведення в "Л/ДНР" "парадів", на яких були присутні цивільні особи без масок і захисних елементів, свідчить про умисне провокування масштабного спалаху епідемії коронавірусу на Сході України.

Раніше повідомлялося, що Росія та підконтрольні їй бойовики "ЛНР" готують нові збройні провокації на Луганщині. Кремль планує звинуватити Україну в загостренні бойових дій, зірвати відкриття нових КПВВ і спробувати схилити Київ до власного плану виконання Мінських угод.

ОБСЄ та США підтвердили оприлюднену інформацію аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про підготовку Росією воєнних провокацій на Донбасі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.