Львівські журналісти мають право на свободу думки і слова

09 червня 2020, 16:41
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
69
Львівські журналісти мають право на свободу думки і слова

Як би це не було прикро для окремих осіб, та не забуваймо, що перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально-караним діянням

Щорічно різноманітні європейські інституції організовують конференції, круглі-столи та онлайн-дискусії з метою захисту журналістської діяльності крізь призму свободи слова та думки. Так, Інститут масової інформації, у рамках онлайн-дискусії «Безпека журналістів та протидія безкарності за злочини проти журналістів», організованої Офісом Ради Європи в Україні, надали статистику, згідно якої в Україні із початку року зафіксовано 91 випадок порушень свободи слова, водночас, у такий важкий для нашої держави період – коли запроваджений карантин у зв’язку із поширенням корона вірусу, зафіксовано 25 порушень свободи слова, пов’язаних із карантином.

Зокрема, 13 травня п.р. знімальну групу телеканалу «Перший Західний» вигнали із приміщення львівської перукарні, що, ймовірніше за все, стало причиною порушення карантинних обмежень працівниками закладу.

Крім цього, особливого захисту потребують і журналісти-розслідувачі, адже неодноразово головним и героями їхніх матеріалів стають особи із кримінальним минулим, які не особливо поважають чинне законодавство, що несе неабияку загрозу життю журналістів.

Як би це не було прикро для окремих осіб, та не забуваймо, що перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально-караним діянням, відповідальність за яке передбачене ст. 171 КК України. А у ст. 34 Конституції України чітко передбачено, що кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: журналистика,Журналисты,свобода прессы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.