На що може розраховувати підопічний ПЕНСІОНу?

07 травня 2020, 22:08
Власник сторінки
0
30
На що може розраховувати підопічний ПЕНСІОНу?

Питання-відповідь

Зараз для багатьох пенсіонерів складні часи. До багатьох проблем та незручностей додався ще й карантин. І кожна копійка на вагу золота.
Як у такий складний час покращити свій матеріальний стан? Запитаємо у директора ЦЕнтру ПЕНСІОН Михайла Вулаха:

"Впевнений, що Ви чудово знаєте яке воно - життя пенсіонера в Україні. Пенсії ледь вистачає💸. Після сплати комунальних, навіть із субсидією залишаються копійки. В лікарню краще й не звертатись – все одно немає грошей. Про ремонт або відпочинок мова взагалі не йде. Нести придбане з магазину все важче. Прибирати – частенько не вистачає сил. А ще й карантин…
А які зміни на краще Ви вже бачили останнім часом? Єдиний реальний шлях в Україні для пенсіонера покращити власне життя – це з розумом використати те, що Ви вже маєте - свою власність, час та права
Давайте порахуємо: скільки грошей втрачає кожного місяця самотній пенсіонер, який не скористався наявними можливостями. В Цивільному кодексі України закріплене використання такого документу, як Договір довічного утримання, щоб власник житла отримав фінансову допомогу та догляд. Що можна за ним отримати?
• Від 500 до 1 500 грн щомісячного платежу.
• Від 1 000 до 2 000 грн на комунальні платежі (які за Вас буде сплачувати інвестор. У випадку отримання субсидії вона також залишиться у Вас).
• Допомогу соціального працівника та домашнього майстра. А це від 250 грн за місяць (рахуємо по мінімуму, адже 50 грн за один візит це дуже дешево).
• Інші послуги та можливості Центру «Пенсіон».
А ще разову виплату від 15 000 до 150 000 грн, якої вистачить на лікування, або можна покласти на депозит і отримувати відсотки від 1 500 грн на рік.
Тобто, щомісячно ви недоотримуєте 1 950 грн
Так навіщо втрачати законну можливість покращити своє життя? Телефонуйте нам, зробимо усе, щоб допомогти"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.