"Кіберактивісти" поширювали в мережі фейки про коронавірус - СБУ

31 березня 2020, 11:58
Власник сторінки
0
13

СБУ

Усього силовики викрили 79 осіб з Одеси, Дніпра, Львова і Херсона, які поширювали дезінформацію в інтернеті.
 
За час карантину СБУ виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус. Про це повідомляє прес-служба відомства в понеділок, 30 березня.
 
Серед викритих "активістів" четверо - інтернет-агітатори, які діяли за завданням російської сторони, стверджують у СБУ.
 
"Так, фахівці Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки викрили діяльність проросійських "кіберактивістів" з Одеси, Дніпра, Львова і Херсона. Розслідування проводиться в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.
 
Ще 28 осіб уже притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 173-1 (поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КпАП.
 
Також кіберспеціалісти СБУ заблокували поширення фейкового контенту в більш ніж тисячі інтернет-спільнот, які в цілому мають більше 500 тисяч передплатників.
 
Якщо інформація про сплановані дії зловмисників буде підтверджена, вони будуть перекваліфіковані згідно з відповідними статтями Кримінального кодексу.
 
Нагадаємо, що раніше СБУ заявила про виявлення 38 розповсюджувачів фейків про коронавірус. У Дніпрі СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора, який за завданням російської сторони публікував у соцмережах неправдиву інформацію про поширення COVID-19 в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.