Друзі, і знову наша рубрика «Стоп фейк».

25 березня 2020, 19:48
Власник сторінки
0
10

Друзі, і знову наша рубрика «Стоп фейк».

Друзі, і знову наша рубрика «Стоп фейк».

Сьогодні під вечір мережею поширювали (та ще й з посиланням на «анонімне джерело» в СБУ) інформацію про прибуття з Риги до Києва «інфікованого потягу» з нашими громадянами, яких евакуювали з Латвії. Нібито в багатьох пасажирів зафіксували високу температуру та інші ознаки захворювання на коронавірус.

Єдиною правдою у цій інформації є те, що потяг дійсно прибув з Латвії. І він справді привіз додому наших співвітчизників. Усі пасажири пройшли температурний скринінг. Стан 5-ох викликав додаткові запитання у медиків, тому їм зробили експрес-тести на коронавірусну інфекцію. Однак результати експрес-тестів – негативні!

Окремо всі евакуйовані пасажири підписали згоду на самоізоляцію, за ними буде встановлений медико-санітарний нагляд. У випадку, якщо у когось із них з’явиться підозра на коронавірус, будуть вжиті усі необхідні заходи.

Жодних причин для паніки немає. Медики та відповідні служби фахово виконали свою роботу. Тож давайте доведемо, що Україна не тільки не залишає співвітчизників у біді, але й здатна ввічливо зустріти їх на Батьківщині.

Також Служба безпеки України вкотре закликає ЗМІ та громадян користуватися виключно інформацією з офіційних джерел і не вірити чуткам. Нагадаємо, що за останній час ми вже виявили 38 осіб, які поширювали фейки, зокрема і за завданням російських спецслужб. І будемо виявляти таких інтернет-агітаторів надалі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.