В районі Золотого російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ з новітньо

05 березня 2020, 11:11
Власник сторінки
0
28

Усі ці факти свідчать про те, що т. зв. "ЛНР" і "ДНР" не дотримуються взятих на себе зобов’язань щодо розведення військ у трьох пілотних районах, про що було домовлено під час саміту нормандської четвірки в Парижі. Більше того, бойовики готуються до прориву на ділянках розведених військ. Установка УР-07М створена на базі шасі БМП-3. Крім того, на ній розміщена пускова установка із подовженим зарядом розмінування УЗП-06 і УЗП-06Д

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", під час штурму 18 лютого позицій підрозділів 72-ї бригади ЗСУ в районі с. Золоте бойовики російсько-окупаційних військ застосували установку вибухового розмінування УР-07М.

Установка УР-07М створена на базі шасі БМП-3. Крім того, на ній розміщена пускова установка із подовженим зарядом розмінування УЗП-06 і УЗП-06Д. Це дозволяє пробивати коридор у мінному полі на дальність від 340 м до 1 км, а його ширина може сягати декількох десятків метрів. У ЗСУ на озброєнні таких установок немає.

Розмінування здійснюється шляхом виникнення ударної хвилі від вибуху снаряда, яка впливає на детонатор міни.

Але, крім свого основного призначення, УР може використовуватися для знищення живої сили противника в укріплених руїнах будівель. При одночасному запуску і підриві декількох зарядів, виникає ефект об'ємного вибуху, який здатний розчистити будь-які руїни, знищуючи при цьому живу силу, яка їх обороняє.

Вперше, аналогічні установки, а саме: УР-77, застосовувалися росіянами в першу чеченську компанію на Північному Кавказі. Не обійшлося без них і під час другої чеченської війни. Зокрема, в ході запеклих боїв за селище Комсомольське.

В Сирії, під час наступу сирійської армії на позиції бойовиків в районі Джобар, було зафіксовано застосування установок розмінування УР-77 для знищення живої сили.

14 січня 2015 року "Права Справа"  про передислокацію і накопичення живої сили і техніки противника на полігоні поблизу с. Бугаївка та первомайсько-стаханівському напрямку. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998).

За інформацією місцевих джерел ГІ "Права Справа", в ході тактичних навчань "народної міліції ЛНР" були задіяні і установки дистанційного розмінування УР-07М. Примітно, що техніка бойовиків, яка була задіяна у проведенні цих навчань згідно Мінських домовленостей, повинна бути відведена від лінії зіткнення.

Тоді ж наголошується на тому, що усі ці факти свідчать про те, що т. зв. "ЛНР" і "ДНР" не дотримуються взятих на себе зобов’язань щодо розведення військ у трьох пілотних районах, про що було домовлено під час саміту нормандської четвірки в Парижі. Більше того, бойовики готуються до прориву на ділянках розведених військ.

Штурм 18 лютого позицій підрозділів 72-ї бригади ЗСУ в районі с. Золоте на жаль, підтвердив ці прогнози.

Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" потребує Вашої допомоги! Фінансова допомога дуже важлива для організації, яка допомагає рятувати життя військових та мирного населення. (Картка Приватбанку: 4149 4393 1168 4009)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.