Пропаганда сепаратизму

27 лютого 2020, 18:11
Власник сторінки
журналіст
0
37

У кількох регіонах України СБУ викрила пропагандисток сепаратизму

Служба безпеки України системно припиняє спроби використання мережі Інтернет для пропаганди сепаратизму. Так нещодавно двох активних прибічниць «руського миру» Служба виявила в Донецькій та Сумській областях. 

На Донеччині співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил викрили пропагандистку, яка діяла в інтересах так званої «ДНР». 

За даними слідства органів безпеки, мешканка Маріуполя регулярно розміщувала на персональних сторінках однієї із заборонених соціальних мереж сепаратистський контент. У публікаціях зокрема містилися заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни. Зловмисниця популяризувала терористичні організації «Л/ДНР», підтримувала ідею виходу південно-східних регіонів зі складу України. 

Деструктивні матеріали жінка отримувала із російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань. 

Аналогічно діяла й жителька Конотопа на Сумщині. Зокрема, у соцмережах жінка агітувала за так звану «Новоросію», а також підтримувала ідею створення фейкової «Сумської народної республіки». 

За місцями проживання зловмисниць правоохоронці вилучили речові докази, що підтверджують злочинну діяльність. 

Наразі мешканці Маріуполя повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність) Кримінального кодексу України. Жителька Конотопа підозрюється за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 ККУ. 

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,пропаганда,сепаратизм,сепаратисты,ДНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.