Він прагне врятувати місто від хаосу забудови

15 липня 2019, 19:54
Власник сторінки
Журналист
0
43

Коли Ірпінь очолював Олег Бондар паркові зони не облаштовувалися під житлові комплекси, а забудова обмежувалася до п’яти поверхів

 Ні для кого не секрет, що краса потребує жертв. Саме в такій ситуації опинився Ірпінь сьогодні. З одного боку парковий марафет з лавочками й колонами, з іншого — багатоповерхівки, котрі перетворюють місто в ще одну «троєщину», велику спальню передмістя столиці.

Сьогодні ніхто не планує кількості збільшення населення, а воно глянувши на красиву обгортку Ірпеня, радісно купує квартири, бо хоче жити в зеленому Ірпені, та опиняється заручниками забудови, яка тисне зусібіч. На дорогах затори, місць в дитячих садочках немає, в школах теж переповнені класи, міська лікарня в Бучі й сама «хворіє», але споруджено гарненькі амбулаторії, де вам можуть виписати направлення в ту ж саму «хворіючу» лікарню.

 

Засихаюча гілка прадуба

Колапс соціально-побутової інфраструктури Ірпеня перекривається зовнішнім блиском, кладеться плитка на узбережжях річки Ірпінь, щоб приваблювати нових покупців квартир. Але ніхто не думає, що забудова заплави річки негативно позначиться на резервації підземних вод, бо заплава є їхнім природнім резервуаром, й що буде з запасами води, коли в заплаві постануть мікрорайони ніхто не знає. Але зараз там стелиться плитка для «Троянського коня» забудовників. Хоча з водопостачанням і так проблеми в нових кварталах, бо ж Ірпінь п’є артезіанську воду свердловин, тобто зі своїх надр, на які тиснуть багатоповерхівки й споживачі. Окрема тема каналізації, ми вже маємо одну Клоаку, в яку перетворена Бучанка, така ж доля чекає Ірпінку.

А от як було при Бондарі, який сьогодні балотується до Верховної Ради по 95 округу, щоб зупинити цей хаос в забудові й врятувати місто від екологічної катастрофи в майбутньому. Олег Васильович, перебуваючи на посаді мера добився через рішення сесій міської ради зберегти 37 паркових зон! Зокрема, під охоронною грамотою від зазіхань забудовників були такі паркові зони: «Криничка», лісопарк площею 3 га по вулиці Натана Рибака, 3,5 га гідропарку в районі заплави річки Бучанка, сквер в районі шпиталю по 11-тій Лінії площею 0, 9673 га, сквер дитячий по вул. Ломоносова площею 0, 3720 гектара, сквер по вул. Котляревського – один гектар та інші.

На жаль, після приходу до влади наступного мера та депутатів чергового скликання, усі ці ділянки були бездумно роздані у приватну власність, змінено цільове призначення земель. В кінцевому результаті на цій території з’явилися малоякісні житлові будинки. З цього приводу Олег Бондар зауважив: «Ірпінь перетворюється на «троєщину», хтось має це зупинити, я докладу усіх зусиль, коли представлятиму інтереси виборців в парламенті, щоб повернути йому втрачений курортний статус. Збережемо місто для себе, своїх дітей і нащадків!»

Іван Добровольський

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.