Війна в Україні: скільки дітей загинуло на Донбасі?

05 червня 2019, 21:37
Власник сторінки
0
52
Війна в Україні: скільки дітей загинуло на Донбасі?

Для десятків тисяч дітей ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним. Близько 15 тисяч неповнолітніх постійно знаходяться у небезпеці та страху обстрілів з боку російського агресора. Психологічні травми, отримані ними зараз, назавжди залишаться у їхньому житті.

4 червня в Міжнародний день безневинних дітей Президент України Володимир Зеленський у своєму Facebook написав, що за даними моніторингової місії ООН, на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 маленьких українців. 98 хлопчиків. 49 дівчаток. Поранено 363 дитини.

Зеленський також додав, що наразі близько 200 тисяч дітей є внутрішньо переміщеними особами, а статус жертв війни отримали майже 23 тисячі дітей.

Примітно, що 1 червня 2019 року прес-служба ВМС ЗСУ у Facebook повідомила, що за 5 років війни на Донбасі російські окупанти вбили понад 240 українських дітей, ще 56 — безвісти зникли.

“За 5 років війни на Донбасі російські окупанти вбили понад 240 українських дітей. Ще 56 — безвісти зникли”, - йдеться у повідомленні.

Для десятків тисяч дітей ця війна обернулася насильством - психологічним, сексуальним, фізичним. Близько 15 тисяч неповнолітніх постійно знаходяться у небезпеці та страху обстрілів з боку російського агресора. Психологічні травми, отримані ними зараз, назавжди залишаться у їхньому житті.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.