МАКСИМ ТОВКАЧ ПРО ВЕЛИКДЕНЬ

29 квітня 2019, 10:29
Власник сторінки
Журналіст
0
59
МАКСИМ ТОВКАЧ ПРО ВЕЛИКДЕНЬ
Максим Товкач

Співак, автор і композитор Максим Товкач на передодні Великодня поділився з нами своїми традиціями, та розповів як він зустрічає це свято.

Великдень для мене це найбільше із всіх свят в цей день сама природа славить Бога і співає Христос Воскрес!!!

Скільки пам‘ятаю себе ми завжди з сім'єю очікували цього свята. Для нас це було як щось неземне, начеб то з цього дня ми знову народжувались, тому для мене цей день це насамперед свято душі!

По можливості ми завжди традиційно дотримувалися посту але, як я вважаю, посту потрібно дотримуватись, насамперед, не їжею, а вчинками і думками! Зараз люди часто перетворюють пост на дієту, як на мене це немає нічого спільного.

І все ж піст і обмеження в споживанні страв теж додає особливого настрою, тому що всі ми чекаємо дня Пасхи коли можна буде нарешті спробувати Пасхальний хліб, який так ароматно пахне в вашому домі, та ще багато смачних страв приготованих до свята.

І вже коли настає «Страсна Седмиця» тобто неділя Страждань Господа ми всі починаємо думати за тілесні турботи, та ми маємо не забувати, що цей тиждень  ми повинні хоча б намагатися провести в тишині та молитві адже в останній тиждень Господа зрадили та був Він відданий на страшні муки тому нам людям не пасую веселитись!

Обов‘язково в Чистий Четвер - це останній перед Воскресінням, ми завжди завершали прибирання в домі і йшли на Вечірнє Богослужіння так як я співаю в церковному хорі ми вже готуємо в цей день  «песнопения Воскресения» разом з хором!

Обов‘язковою традицією для мене є пекти Пасху як ще кажуть в народі бабку, куліч, кожного року я це робив разом зі своєю тіткою або бабусею, я взагалі з дитинства дуже любив випікати і для мене це було і залишається хоббі!

Також, кожного року, я прикрашаю храм живими квітами, це ще одне моє захоплення -флористика, і в цьому році теж плануємо це робити, уже навіть придумав композицію!

Я бажаю кожному із вас пізнати Бога з середини і нехай Світле Христове Воскресіння принесе вам віру надію і любов!

ХРИСТОС ВОСКРЕС ІЗ МЕРТВИХ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Иисус Христос,Пасха,Великдень
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.