Христос Хрищається! У річці Йордані!

19 січня 2019, 19:25
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
44
Христос Хрищається! У річці Йордані!

Саме так сьогодні ми вітаємося один з одним і тихою, десь трішечки ностальгічною ноткою у душі констатуємо завершення святково-піднесеного січня з його Новорічно-Різдвяними святами..

... Христос Хрищається! У річці Йордані! Саме так сьогодні ми вітаємося один з одним і тихою, десь трішечки ностальгічною ноткою у душі констатуємо завершення святково-піднесеного січня з його Новорічно-Різдвяними святами, з величальними життєстверджуючими колядками, з калейдоскопом привітань та побажань. 
Та сьогодні Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. В Богоявленні ми радіємо і вкотре прославляємо Отця Небесного за Його великі благодіяння.
Тисячі вірних: православні, і католики, вірні різних церков, і навіть атеїсти, а також ті, хто безапеляційно сприймає світ через призму сцієнтизму, занурюються у водну стихію з вірою у ії цілющі властивості. До речі, а «хрещу» по-грецьки і означає «занурюю у воду».
Подекуди людині важко зрозуміти сенс і важливість хрещення. Але як тільки Homo Sapiens починає монтувати у свідомості причинно-наслідковий ланцюжок, то неодмінно приходить до поняття символічного значення води. Вода - початок життя. А де немає води - там пустеля. Людина, керована основними інстинктами, воліє зберегти життя, а отже, на рівні підсвідомості цінує воду як один із самих великих скарбів. Та сподіваюся і вірю, що рушійна сила, яка привела тисячі людей до Храму на Божествену Літургію, генерована не інстинктами, а саме Вірою у Великого Бога і Його безмежну любов до своїх чад.
Так, сьогодні Храми та двори навколо них були наповнені парафіянами, які в унісон з священнослужителями підносили молитви до Неба, адже саме на Богоявлення воно відкрите. Очима віри кожен християнин зміг духовно побачити Білого Голуба та почути Голос з Небес, віщуючий як і колись про Спасителя на берегах Йордану: «Це є Син Мій Улюблений, в Ньому Моє благовоління». Сьогодні Отець Небесний звертається до кожного з нас: «Ти є мій син, моя донька улюблені, моє уподобання». Цей голос чудодійно наповнює наші серця благодатною любов’ю, яка реконструює нас зсередини, відбілює як концентрована речовина від плям гріховності, які ми самі наносимо на свої душі і серця. 
Друзі мої, я щиро і сердечно вітаю всіх вас з цим великим з великих свят! Нехай Господь проникає у найпотаємніші закутки вашого життя! Нехай йорданська вода, якою окропилася сьогодні вся Вселенна, обновить всіх нас до самих високих рівнів духовного зростання! Нехай буде цілющою для всіх наших трьох «я»: душі, духа та тіла!
Сьогодні ми всі разом: і ті, які несуть із храму освячену воду, і ті, які вірять у чудодійну силу Великої Агіасми, і ті, які набрали структурованої води, яка такою стала під впливом інтенсивних всплесків нейтронних потоків, що мають стерилізуючу дію, і ті, хто є адептом моржування і стрибнули у великий хрест «йордан» на річці, всі ми сьогодні під великою благодаттю Небес і переживаємо таїнство Любові Господа Бога до всіх нас.
P.S. ... Зі святом Феофанії вас, або, як ми говоримо сьогодні, Богоявлення, зі "святом просвіти" народів і всіх нас, адже саме з Хрещення Ісус розпочав проповідь євангельської істини, розпочав велику місію нашого спасіння і наслідування життя вічного... Христос Хрищається! У річці Йордані! ...
© Vilena V Voronova 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: хрещення,Водохреща
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.