Черниш, Тука та Тимчук маніпулюють обсягами вивезеного українського вугілля

13 січня 2019, 17:33
Власник сторінки
0
48

З Росії в Україну було привезено вугілля на суму понад ніж в півтора мільярда доларів США. Росія щорічно поставляє в Україну близько 10 мільйонів тонн вугілля і розраховує зберегти цей ринок.

Днями в інтерв'ю УНН заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив,що загальний обсяг вугілля, яке незаконно вивозиться Росією з території Донбасу, досягає 7 мільйонів тонн на рік.

"Загальний обсяг, за нашими оцінками, коливається приблизно в районі 7 мільйонів тонн на рік. Якщо помножити на 50-60 доларів за тону, можна порахувати приблизну кількість збитків ", –  про те, що загальний обсяг проданого вугілля з окупованого Донбасу тільки в країни ЄС складає близько 2 мільйонів тонн. Крім того, починаючи від березня 2017 року до липня 2018 року Туреччина купила 2,3 мільйона цього вугілля.

За словами голови МінТОТ п. Черниша, "до 2014 року ми його добували приблизно 20 млн тонн, всього в цих регіонах".

Варто зазначити, що крім країн ЄС та Туреччини українське вугілля видобуте на окупованій території Донбасу постачається на територію України під виглядом видобутого на території РФ і споживається на території самої РФ.

"Воно (українське вугілля) споживається на Новочеркаській станції… Основні обсяги сортового вугілля транзитом через територію Росії йдуть на експорт", – цитує заступника міністра енергетики РФ Анатолія Яновського агентство Reuters. Новочеркаська ГРЕС належить генеруючій ОГК-2 ВАТ "Газпром" і споживає близько 3 млн т вугілля на рік.

З Росії в Україну було привезено вугілля на суму понад ніж в півтора мільярда доларів США.  Росія щорічно поставляє в Україну близько 10 мільйонів тонн вугілля і розраховує зберегти цей ринок.

Нагадаю, у червні 2018 року головна військова прокуратура розпочала розслідування за фактом реалізації незаконно видобутого на окупованих територіях Луганської і Донецької областей вугілля.

Далі буде...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.