Чисельність бойовиків на Донбасі, озвучена начальником Генштабу ЗСУ, не збігаєть

21 серпня 2018, 16:05
Власник сторінки
0
378

Чисельність бойовиків ОРДЛО та російських військових, які орудують в Донецькій і Луганській областях - це офіційні дані ЗСУ. Неприпустимою є ситуація розбіжностей у даних між начальником Генштабу Збройних сил України та ГУР МОУ.

16 серпня 2018 року в інтерв'ю «BBC News Україна» начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що загальна чисельність регулярних військ Росії на Донбасі включно з бойовиками становить близько 32 тисяч осіб.

Муженко також зауважив, що на сході України присутні російські регулярні військові формування, які в кінці 2014 та у 2015 році були переформатовані на перший та другий армійські корпуси.

«Загальна чисельність цих військ - близько 32 тисяч чоловік. Також є понад 700 танків, гармати, артилерійські системи. Цікаво, що це не угрупування так званих «ЛНР/ДНР», це регулярні підрозділи, які по своїй системі управління підкоряються штабу восьмої загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську. Крім того, там є найманці, а також військовослужбовці регулярних ЗС РФ», - зазначив начальник Генштабу ЗСУ.

Якщо порівняти дані, оприлюднені начальником Генштабу Збройних сил України і представником ГУР МОУ Скібіцьким, то виходить, що чисельність бойовиків на території тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей скоротилася з 35,5 тисяч до 32 тисяч бойовиків, а кількість танків, навпаки, збільшилася з 475 до 700.

Фактично йдеться про те, що начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко публічно заперечує та спростовує інформацію ГУР МОУ щодо загальної чисельності окупаційних військ і кількості танків бойовиків.

Примітно, що під час свого виступу 22 лютого 2017 року президент України П. Порошенко акцентував увагу наших західних партнерів на тому, що агресивна політика керівництва РФ є елементом дуже небезпечної гри, з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту.

Чисельність бойовиків ОРДЛО та російських військових, які орудують в Донецькій і Луганській областях  - це офіційні дані ЗСУ. Неприпустимою є ситуація розбіжностей у даних між начальником Генштабу Збройних сил України та ГУР МОУ.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.