"ЛНР" терміново потрібні заручники, або Українська розвідка привласнює інформаці

02 липня 2018, 15:06
Власник сторінки
0
34

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю ГУР МО України.

Днями українські ЗМІ з посиланням на інформацію прес-служби ГУР МОУ повідомили, що на окупованих територіях Донбасу бойовики під керівництвом кураторів з ФСБ РФ почали затримувати громадян з проукраїнською позицією. До затриманих, за інформацією ГУР МОУ, застосовуються методи фізичного насильства і приниження. Повідомлялося також, що спеціальні служби самопроголошених «ЛДНР» таким чином вирішили боротися з «українськими шпигунами і диверсантами.

Утім, варто зазначити, що ще 25 листопада 2017 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднив інформацію, що російськими кураторами віддано наказ керівникам так званих «міністерств держбезпеки ЛДНР» збільшити кількість заручників з числа проукраїнські налаштованих місцевих мешканців.

«Протягом останніх тижнів значно збільшилася кількість випадків незаконних затримань співробітниками спеціальних служб самопроголошених республік місцевих мешканців за звинуваченнями у співпраці з українськими спецслужбами та ЗСУ», – йшлося в повідомленні «Правої Справи».

Свого часу, в інтерв’ю виданню «Lb.ua» екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що у Служби безпеки України є «свої люди» в керівництві самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

«Хочу сказати, що незважаючи ні на що, ситуацію в Донецьку і Луганську ми контролюємо. На місцях є люди, які нам допомагають, в тому числі – в безпосередньому керівництві «ДНР» і «ЛНР». Так що інформацією ми володіємо повною мірою», – заявив Наливайченко.

Не розкриваючи подробиці цієї діяльності, він додав, що «рівень розуміння ситуації (в регіоні) досить глибокий».

Про рівень розуміння ситуації в окупованому Луганську свідчить той факт, що вже 13 грудня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» отримує інформацію, що напередодні у тимчасово окупованому Луганську відбулася нарада за участі лідера «ЛНР» Плотницького, на якій порушувалося питання збільшення кількості заручників за рахунок проукраїнські налаштованих місцевих мешканців.

28 грудня 2017 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» інформував спеціальні служби України про те, що в окупованому Луганську відбулася аналогічна нарада у «міністерстві державної безпеки ЛНР».

Аналітичний відділ ГІ « Права Справа» повідомив тоді, що протягом останніх тижнів значно збільшилася кількість випадків незаконних затримань співробітниками «спеціальних служб» самопроголошених республік місцевих жителів за обвинуваченням у співпраці з українськими спецслужбами і ЗСУ. Називається кількість затриманих співробітниками «МДБ ЛНР» – від 13-ти до 15-ти місцевих мешканців.

Варто зазначити, що наприкінці вересня 2017 року, за інформацією першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, в ОРДЛО підтвердили інформацію про 42 українських заручників. Згодом, у грудні 2017 року, Геращенко заявила, що українській стороні вдалося встановити місцезнаходження 58 осіб, утримуваних на території, підконтрольній бойовикам.

Збільшення кількості українських заручників з 42 до 58 осіб є фактичним підтвердженням інформації «Правої Справи» про масовий характер арештів проукраїнські налаштованих місцевих мешканців. Підтверджується не тільки інформація про арешти, а й кількість затриманих співробітниками «МДБ ЛНР» місцевих мешканців.

30 грудня 2017 року офіційні представники силових структур так званої «ЛНР» змушені були підтвердити факт проведення наради. Самопроголошений в.о. начальника управління «народної міліції ЛНР» полковник Михайло Філіпоненко повідомив, що на поточному тижні було проведено координаційну нараду з керівниками силових структур, міністерств і відомств. На засіданні обговорювалися питання протидії підривній діяльності українських спецслужб на території республіки, з постановкою завдань по її нейтралізації, а також питання протидії тероризму і диверсійної діяльності противника. У підсумку, за словами речника бойовиків, був розроблений ряд пропозицій щодо вирішення цих питань.

Примітно, що це не перший випадок, коли прес-служба ГУР МОУ видає раніше оприлюдненні повідомлення аналітичного відділу ГІ «Права Справа» за власну інформацію.

Нагадаємо, нещодавно прес-службою Головного управління розвідки Міністерства оборони України була оприлюднена інформація про те, що російське окупаційне командування продовжує комплектування з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2 -го (Луганськ) армійських корпусів громадянами РФ з числа найманців -кримінальників.

Примітно, що ця інформація була оприлюднена «Права Справа» ще в травні 2016 року. Аналітичний відділ організації інформував тоді спеціальні служби України, що на території тимчасово окупованих районів Луганщини російськими кураторами створено низку тренувальних таборів, в яких колишні російські кримінальні злочинці проходять відповідну підготовку для подальшої участі у бойових діях на боці бойовиків та диверсійної діяльності на території України.

На жаль, змушений констатувати, що після відставки з посади голови СБУ Валентина Наливайченка рівень комунікації аналітичного відділу ГІ «Права Справа» зі спеціальними службами України припинився.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю ГУР МО України. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.