Січеславщина - Так!

28 червня 2018, 02:10
Власник сторінки
0
70
Січеславщина - Так!
Дніпровськи пороги Січи.

До Дня Конституції Верховна Рада нам зробила подарунок, сказала – Січеславщіна, так!

До Дня Конституції Верховна Рада нам зробила подарунок, сказала – Січеславщіна, так!
Наш дивовижний край п’яти Січей, край козацької слави та українських патріотів, край мужності і сили, край перемоги та неймовірної краси – нарешті стане називатися своїм справжнім історичним ім’ям – Січеславським!

Так, комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську.

І ніякі суперечки щодо його назви тепер не стануть перешкодою у цій історичній події!
Бо історія не любить поразок, брехні та байдужості.

Історія поважає правду.
А правда саме в тому, що у далекому 1500 році на місті нашої області почали розгортатися п’ять Запорізьких Січей. Так, перша Запорізька Січ (її ще називали Томаківькою) проіснувала лише до 1593 року. Але ж вона дала поштовх до створення ще чотирьох наших Січей, які ми досі знаємо як Запорізькі.

А загалом, це славна Нікопольщина, про доблесть наших козаків якої сказав Микола Гоголь:
«Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі, як леви! Ось звідки розливається воля і козацтво на всю Україну»
Тож, п’ять січей, які ми всі маємо знати – це Томаківська, Базавлуцька, Микитинська, Стара Чортомлицька, Покровська (Нова Січ) – це і є наш Січеславський край ! І так, це є «гніздо, де кувалися воля і міць козаків».

Саме із Січеславщини почалася національно-визвільна війна (1648-1654 pp.) під проводом Богдана Хмельницького. Саме у нашому краї у ті часи завзято виборювали незалежність України.

Але цар ПетроІ вирішив ліквідувати одну із Січей (Чортомлицьку) як центр Запоріжжя і осередок антифеодального руху України.
І далі активізувалась Нова Січ – Покровська.

Але після переможного закінчення російсько-турецької війни (1768-1774 рр.) царський уряд московії вирішив ліквідувати і її.
Така собі «політика» кремля…
І зараз, як і п’ятсот років тому, російське царство намагається зруйнувати Україну і все те українське, яке виборювалося патріотичним поколінням упродовж останніх 500 років.
І зовсім для царів російських неважливо, що перемогу над турецьким ханом виграла для всіх них наша Січеславшіна, тобто, п’ять козацьких Січей - котрі створили Україну, котрі створили націю, котрі дали подальший поштовх для незалежності нашої держави!

Тож, на зло ворогам, та на радість нам-українцям, скажемо Січеславщині – Так! Бо ми гідні цього!

Щодо офіційного призначення нашій області назви Січеславська, тут має пройти певний «процедурний» час. Але ми віримо, що Україна та наша гідність – понад усе, і перемога буде з нами!
Ми дуже вдячні тим, хто допоміг нам придбати історичну справедливість!
Андрій Денисенко, велика подяка від всіх небайдужих дніпрян!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Запорозька Січ,Дніпро,право на гідність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.