Слово «МИР»… Яка висока ціна йому сьогодні…

08 грудня 2017, 13:50
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
39
Слово «МИР»… Яка висока ціна йому сьогодні…

Палестина ... Одна згадка народжує в головах сучасників масив асоціацій...

   … «Якщо Сполучені Штати Америки визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, це означатиме «повне руйнування мирного процесу», - такою була пряма мова прес-секретаря президента Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса.
    … 05.12.2017… Я читаю актуальні новини світу, скориставшись затримкою авто у дорожньому заторі у центрі столиці... Так, я поспішаю на традиційний івент – офіційний прийом, присвячений Міжнародному дню солідарності з палестинським народом. 
   Палестина ... Одна згадка народжує в головах сучасників масив асоціацій. Для одних це найдавніша історія, що почалася зі свідчень про мовну та етнічну приналежність населення Палестини і водночас належить до II тисячоліття до н.е. Для інших – досягнення жителів Палестини середньобронзової епохи, помітне виникненням протосінайскої писемності, яка є найдавнішою з відомих нам алфавітних систем письма. Для третіх – туристичні маршрути, що відкривають таємниці апологетам історії і ваблять своїми рекреаційними ресурсами. Для нас, християн, це свята земля, бо тут, в найдавнішому місті Віфлеєм, згідно з Євангелієм, народився Спаситель Ісус Христос, і відтоді Віфлеємська зірка стала для мільйонів людей, незалежно від статі та національності, дороговказною. Для мужнього і стійкого палестинського народу – це Батьківщина, за яку доводиться боротися, віддавати те, що позначилося в системі аксіологічних координат найбільшою цінністю. Так, віддавати життя і не втрачати віри в перемогу ...
   Про це та про проблеми на Близькому Сході в контексті палестинсько -ізраїльского конфлікту в своїй вітальній промові з властивою йому емоційністю розповів Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні, доктор Мухаммед Аль-Асаад Alassad Mohammed на офіційному прийомі, присвяченому Міжнародному дню солідарності з палестинським народом, який відбувся 5 грудня 2017 року в «Президент Готелі», і організований посольством Палестини в Україні.
   Подібні прийоми вже стали доброю традицією і в цьому величезна заслуга людини, для якої дипломатія – не сфера діяльності, а іманентна властивість єства, посла, як то кажуть, «від Бога», доктора Мухаммеда Аль-Асаад. 
   Відразу після того як він вручив вірчі грамоти Президенту України, почалася активна робота посла. Доктор Аль-Асаад, розуміючи важливість розвитку публічної та громадської дипломатії, володіючи дипломатичним мистецтвом, працює на результат. Професійна філігранність, вміння використовувати весь арсенал можливостей, накопичених дипломатією, пошук новаторських рішень відкрили і відкривають нові горизонти в роботі. Чого тільки варте облаштування палестинського будинку в Україні. Завдяки старанням пана Посла на сьогоднішній день чітко організовано роботу палестинської дипмісії, налагоджено відносини з українською владою на всіх рівнях. 
   Доктор Мухаммед – званий гість численних івентів. Так, ці заходи для нього є своєрідною трибуною, з якої він говорить про проблеми Палестини, закликає до солідарності з палестинським народом в його боротьбі за незалежність, зауважуючи, що Палестина – остання держава у світі в класичному вигляді, територія якої знаходиться під окупацією іншої держави. Ось чому так важливо консолідувати і імплементувати всі резолюції ООН по палестинському питанню для того, щоб справедливо вирішити палестинську проблему. 
   Має свою чітку позицію пан Посол і щодо подій на території України: Палестина виступає за збереження єдності української держави, її суверенітету і територіальної цілісності.
   ... Сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні доктор Мухаммед Аль-Асаад на офіційному прийомі отримував не тільки теплі вітання з нагоди свята, а й заслужені слова подяки. А гості насолоджувалися особливою дружньою атмосферою і гостинністю приймаючої сторони. 
   Представники як центральної, так і муніципальної влади, представники дипломатичного корпусу арабських країн та іноземних держав, акредитованих в Україні, представники громадських і релігійних організацій, численні громадські діячі, ділова, наукова, культурна еліта і друзі палестинського народу – усі вони в кулуарах відзначали високий рівень івенту. 
   За традицією, прийом висвітлювався провідними ЗМІ країни, а це значить, що мета, поставлена палестинською дипмісією, виконана, бо вдалося не просто перфектно організувати офіційний прийом, а й досягти серйозного ефекту ретрансляції палестинської проблеми, адже на прийомі були присутні фундаменталісти в питаннях арабо-ізраїльського конфлікту.
   Прийом добігав до свого фінішу ... Традиційний святковий торт, декорований елементами державної символіки, урочисто розрізано... А я, вкотре, рефлексуючи, підтверджую свою улюблену тезу: «Нomо ornat locum, nоn locus hominem». Так, робота Надзвичайного і Повноважного Посла Палестини в Україні, доктора Мухаммед Аль-Асаада,  яскраве тому свідчення. Я вдячна Богу за Його промисел, коли мова йде про людей, життєві траєкторії яких Він перетинає з моїми. Ось і сьогодні моя eudaimonia детермінована цією обставиною, бо знайомство з такою людиною як доктор Аль-Асаад, можливість споглядати його володіння мистецтвом дипломатії, а також честь бути запрошеною на офіційні прийоми найвищого рівня – це теж щастя ...
   Шановний докторе Мухаммеде Аль-Асаад! Я дякую Вам за честь бути запрошеною на офіційний прийом, присвячений Міжнародному дню солідарності з палестинським народом. Я щиро і сердечно вітаю Вас і весь народ Палестини у Вашій особі з цим святом! Нехай всі законні національні сподівання втіляться в життя. Нехай милістю Всевишнього відновиться мир на великій та древній землі Палестини.

P.S. 06.12.2017. За повідомленням Reuters, Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю, попри застереження мусульманських лідерів та союзників з країн ЄС. Внаслідок рішення Трампа США перенесуть своє посольство із Тель-Авіва до Єрусалима. Трамп змінив десятиліттями проведену США політику. У Секторі Газа горять прапори Сполучених Штатів. Як розгортатимуться події далі – покаже час… 

Слово «МИР»… Яка висока ціна йому сьогодні…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Палестина,бренд,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.