Псевдожурналісти псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР»

29 листопада 2017, 17:59
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
393
Псевдожурналісти псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР»
Захар Прилєпін із дружиною Марією

Журналістами стають не лише за покликанням, а й випадково

«Я гарний російський письменник, дуже гарний російський письменник і навіть один із найкращих російських письменників…», - саме такими словами характеризує себе Євген (Захар) Прилєпін – російський письменник, журналіст та терорист, який нещодавно обвінчався зі своєю дружиною у т. зв. «ДНР». Однак, за двадцять років спільного проживання Захар настільки надокучив їй своєю пропагандою, що вона, ніби жартома, схопилася за пістолет та хотіла пристрелити його на застіллі після обряду вінчання. Робота в ОМОНі, яка подарувала Прилєпіну путівки до Чеченської Республіки та Дагестану, явно переслідували терориста-журналіста у кошмарних снах, що стало поштовхом до зайняття посади заступника командира «батальйону» з роботи з особовим складом «ДНР». І той факт, що його книги та дописи в особистому блозі хтось таки читає не означає, що він є насправді професійним журналістом та один із найкращих російських письменників, а є ознакою того, що людям цікаві історії, написані «поганими хлопцями», які у своїй більшості вже відсиділи за гратами за свої «подвиги». Заслуги псевдожурналіста оцінила і Служба безпеки України, яка у лютому 2017 року відкрила кримінальне провадження щодо Прилєпіна за звинуваченням в «участі у діяльності терористичної організації» та «фінансування тероризму», і Державний комітет телебачення і радіомовлення України, який зазначив на перших двох позиціях у власному переліку книжкових видань антиукраїнського змісту книги Прилєпіна «Все, что должно разрешиться…Хроника идущей войны» та «Не чужая смута. Один день - один год». Мабуть, наступна книга Захара стане бестселером та носитиме назву «Как же я ошибался…».

Здавалося б, Захара Прилєпіна ніхто не переплюне у журналістському мистецтві та мистецтві переливати із пустого у порожнє. Однак, у сусідній псевдореспубліці «ЛНР» свою діяльність здійснює виходець із м. Красний Луч Луганської області, журналіст «Новостного агентства «Харьков» (яке, до речі, за дивним збігом обставин зареєстроване у Російській Федерації) Дмитро Молчанов. Прочитавши один абзац із нещодавньої статті, у якій Д. Молчанов намагається переконати, що Україна у найближчому часі розпадеться на частини, складається враження, що стаття написана не фаховим журналістом, а пранкером. Подаємо мовою оригіналу: «На что направлен вектор, точнее дрейф неофашистской Украины? Даже не на прошлое, а на пропагандистскую русофобскую мифологию, виртуальный бред с идиотскими морекапателями и прочим. Это даже не путь вспять, это путь в никуда. Справедливости ради надо сказать, что есть такая категория населения, кому плевать на какие бы то ни было ценности технологий. Это недалёкое мещанство, те, у кого «хата с краю». Убогий мирок таких людей не выходит за рамки «моё». Мой телек, моя дача, моя тачка и т.д. – вот то, что их волнует, а национальные интересы… Это абстрактно, непонятно и вообще «проблемы государства».  Якщо зробити аналіз тексту, можна зробити висновок, що Д. Молчанов або дуже обдарований та прогресивний журналіст та є представником гонзо-журналістики (полягає у суб’єктивному агресивному стилі оповіді з використанням ненормативної лексики, сарказму перебільшення), або, скоріш за все, черговим тромбоном Кремля. Навіть ватажок «ЛНР» І. Плотницький не витримав цих знущань та склав повноваження.

Як бачимо, журналістами стають не лише за покликанням, а й випадково.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Кремль,ДНР,ЛНР,Захар Прилепин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.