Сьогодні уся юридична спільнота України відзначає фахове свято – День юриста!

08 жовтня 2017, 17:57
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
31
Сьогодні уся юридична спільнота України відзначає фахове свято – День юриста!

Сьогодні тільки і чути: «Реформи… Реформування… Реформатори»… Ці лексеми – тренди новітньої суспільно-політичної лексики і, на превеликий жаль, мають негативну конотацію.

   … Друзі, мої друзі-юристи! Сьогодні уся юридична спільнота України відзначає фахове свято – День юриста, і я маю приємну нагоду вітати всіх вас як людей, які присвячують себе служінню Праву, і не з чуток знають про всі складнощі цієї професії.
   … Сьогодні тільки і чути: «Реформи… Реформування… Реформатори»… Ці лексеми – тренди новітньої суспільно-політичної лексики і, на превеликий жаль, мають негативну конотацію. І цьому явищу є просте пояснення, адже всі реформи, якими б якісними і актуальними вони не позначалися, будуть провальними і безглуздими, якщо їх цілями не буде людина і її благо…
   … Напередодні вашого професійного свята, 3 жовтня, Верховна Рада України остаточно ухвалила президентський законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Саме його українська влада вважає таким, що відкриває можливості для комплексної судової реформи. Тож логічно, що сьогодні фокус пильної уваги громадянського суспільства переведено у юридичну сферу. 
   Вас, правників, опитують і запитують: чи бачите ви позитиви реформи? Багато з вас вбачають, що чіткі критерії розмежування юрисдикції адміністративних, господарських та загальних судів – це позитив. Поетапне впровадження "електронного правосуддя" та вдосконалення системи розподілу справ між суддями – це позитив. Скорочення з чотирьох до трьох ступенів національної системи оскарження судових рішень перед зверненням до міжнародних судових інстанцій – це позитив… 
   Час покаже як цей позитив позначиться на простих українцях, які досі мріють прокинутися у країні, де верховенство закону, залишаючись декларативною нормою, стане реальним благом для кожного. 
   Ваш святий обов’язок – зробити все, аби правовими важелями досягнути цього. 
   Бажаю усім вам наполегливості та витримки, ентузіазму та сил.
   Нехай ваші чесноти: мудрість і послідовність, розум та досвід будуть рушіями якісних змін у житті всієї держави і кожного з нас.
   Хай кожна справа, спрямована на публічне добро, увінчається вдячністю людей та милістю долі!
   P.S… Мої друзі-юристи – найкращі! Дякую, що живете за цим кредо: «Ex aequo et bono»… Зі святом!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,бренд,политика,день юриста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.