"Захист праці" проти незаконного звільнення Голови незалежної профспілки шахти

14 липня 2017, 14:40
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
41

Завтра це вигадане правове беззаконня може бути застосоване проти кожного з нас. Тому ми сьогодні повинні стати на захист Богдана Макарчука. Профспілки різні - боротьба спільна!!!

Первинна профспілка «Захист Праці на ДП Шахті №1 «Нововолинська»» засуджує неправомірні дії керівництва шахти Бужанська, які діяли за вказівкою генерального директора ДП Волиньвугілля Олесандра Зоріна та вважає неприпустимим звільнення голови профспілкової організації Богдана Макарчука за сфальшованими, незаконними наказами про притягнення його до дисциплінарної відповідальності у вигляді двох доган та недопущення його до робочого процесу.

Наша профспілкова організація переконана, що Богдана Макарчука переслідують саме за його профспілкову та громадську активність і принципову позицію, що є неприпустимим в жодній цивілізованій та демократичній країні.

За таким же сценарієм, один в один і діє керівник шахти №1 «Нововолинська» Андрій Пилипюк, який також в незаконний спосіб переслідує, погрожує та виносить протизаконні накази про притягнення членів нашої профспілки до дисциплінарної відповідальності в тому числі  і голову профспілки Володимира Власюка. Тільки за те, що члени нашої профспілкової організації перешкоджають розграбовувати шахту та виступають категорично проти її закриття.

З огляду на це вимагаємо:

– негайного поновлення Богдана Макарчука на посаді та скасування незаконного наказу про звільнення.

– від правоохоронних органів звернути увагу на систематичне порушення законодавства керівниками вищезгаданих підприємств в частині, що пов’язані із незаконним втручанням та незаконним запобіганням діяльності профспілок на підприємствах. Об’єктом даного злочину є трудові права людини, які включають право на працю та право на вільну участь у профспілках.

Також звертаємося до представників інших профспілкових організацій, громадськості, журналістів, юристів, громадських активістів та закликаємо до солідарних дій на захист один одного. Якщо проковтнемо це беззаконня сьогодні – завтра нас роздавлять, як гнилу сливу. Скажемо «НІ» свавіллю зажерливих керівників, яких поставили не грабувати, а ефективно управляти та керувати.

 Голова ППО ВНПС «Захист Праці» на державному підприємстві Шахта №1 «Нововолинська» Володимир Власюк

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: шахтарі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.