Лікарі Інституту серця консультують хворих в Ірпені

06 січня 2017, 16:59
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
1
395
Лікарі Інституту серця консультують хворих в Ірпені

Вже другий рік поспіль Ірпінська центральна міська лікарня співпрацює з Київським міським центром серця, відомим ще як Інститут серця.

Наприкінці минулого року ВВС Україна підготувала огляд технічних і наукових досягнень за 2016 рік. Одним із основних досягнень назвали пересадку штучного серця, яку здійснила група українських лікарів на чолі з доктором медичних наук, директором Київського міського центру серця кардіохірургом Борисом Тодуровим.


Таке визнання команди Бориса Тодурова для нас, ірпінчан, є теж дуже приємним і важливим. Адже минулого року Ірпінська міська центральна лікарня почала тісно співпрацювати з Київським Інститутом серця.

У травні 2016 року столичні кардіологи почали проводити в Ірпені регулярні консультації для наших пацієнтів. Протягом року прийняли близько 60 осіб. 22 людини направили на дообстеження в Київ, де були діагностовані патології серця та судин, які потребували поглибленого обстеження та лікування в умовах Інституту серця. У результаті прооперували три людини зі стентуванням, двом пацієнтам зробили операції на судинах.

А вже з січня цього року розпочинається новий етап нашої співпраці. Ірпінська міська лікарня відправляє своїх лікарів-кардіологів на стажування до Інституту серця. А в червні фахівці Інституту приїдуть до Ірпеня і проведуть виїзні навчальні курси з кардіо-патології для наших сімейних лікарів. Це допоможе ще покращити якість медичних послуг в Ірпінському регіоні.

На жаль, серцево-судинні захворювання у Приірпіні, як і в Україні вцілому, залишаються основною причиною смертності. Наша кардіологія не стоїть на місці, але дуже важливо кожному слідкувати за своїм здоров’ям, вчасно розпізнавати симптоми хвороби і вчасно звертатися по допомогу до лікарів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,сердце,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.