Інвалідність не вирок: Ірпінь повертає віру в себе і в людей

30 листопада 2016, 15:12
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
166
Інвалідність не вирок: Ірпінь повертає віру в себе і в людей

Ніколи не втрачав віру у людей. А завдяки ірпінчанам це почуття тільки міцніє. Серед ідей, які обрала громада для Громадського бюджету, особливо вражає проект підтримки дітей з особливими потребами.

Напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями мешканці Ірпеня ще раз показали, що завжди готові допомогти тим, хто цього особливо потребує.
Подорожуючи Європою, мимоволі звертаєш увагу на те, як впевнено і розкуто почувають себе там люди з обмеженою дієздатністю. І справа не лише у  пристосованій до їхніх потреб інфраструктурі. Окрім фізичних бар’єрів, європейці подолали більш складні – соціальні. Ще з раннього віку дитині з інвалідністю прививають впевненість, що вона має рівні права і можливості з іншими громадянами. Нарешті, іми, в Ірпені, можемо говорити про таку практику.
Минулого року ми відкрилидитячо-юнацький клуб «Дивосвіт». Це був перший заклад на Київщині, створений для розвитку та інтеграції у суспільство дітей і молоді з особливими потребами. Сьогодні його регулярно відвідують понад півсотні ірпінчан з інвалідністювіком від 2 до 30 років. Тут вони безкоштовно навчаються новому, спілкуються зі своїми однолітками. Їх вчать самостійно обслуговувати себе та почуватися на рівні з іншими. Дуже приємно, що до створення і діяльності «Дивосвіту» радо долучилися небайдужі мешканці Ірпеня. Моя особлива подяка депутату міськради Андрію Страховському, який постійно підтримує роботу клубу. Буквально на днях за його сприяння дітки відвідали контактний зоопарк у Києві і досі жваво обговорюють подію у  Фейсбуці.
Щиро вдячний я і кожному, хто віддав свій голос на підтримку проекту Громадського бюджетупід назвою«Успішне майбутнє дитини з особливими потребами починається з хорошого старту».
В Ірпінському регіоні проживає понад 360 діток з інвалідністю. Майже 10 років над їх успішним майбутнім працюютьфахівці Ірпінської міської психолого-медико-педагогічної консультації. Допомогають дітям набути соціально-побутових навичок, адаптуватися у соціумі, почуватися більш комфортно і впевнено. Саме завдяки цій роботів Ірпені почали запроваджувати інклюзивне навчання – коли у звичайних загальноосвітніх школах навчаються діти з інвалідністю. Поки що таких прикладів небагато. Адже не готовими до взаємодії із соціумом часто є не діти з обмеженими можливостями, а їх батьки. І психологам доводиться багато працювати з дорослими, котрі як ніхто потребують спеціальних розяснень.  Тепер завдяки підтримці громади і за рахунок Громадського бюджету Ірпінська міська психолого-медико-педагогічна консультація поповнить свою матеріальну базу і зможе надавати діткам з інвалідністю та їх родинам ще більш якісну допомогу.
Активність мешканців Ірпеня у цьому питанні показала, що тест на людяність і толерантність Ірпінь склав на відмінно. Проте життя таке, що подібні тести доводиться складати регулярно.  Вже цієї суботи, 3 грудня, о 10.30 у міському будинку культури БКЗ  відбудеться свято під назвою «Повір у себе». Вихованці «Дивосвіту» і ще десятки інших діточок з інвалідністю чекають від дорослого світу необмеженого добра. Запрошую всіх бажаючих долучитися до цього особливого свята.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: інваліди,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.