Нововолинськ: актив "Захиста праці" зупинив чергову спробу пограбування шахти

20 листопада 2016, 23:45
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
2
67
Нововолинськ: актив  Захиста праці  зупинив чергову спробу пограбування шахти

ні у кого вже намає сумнівів, що таке робиться з подачи самої дирекції шахти №1 "Нововолинська"

Завдяки пильності та професійним діям працівників служби охорони Шахти №1 спроба зловмисників скоїти крадіжку в приміщенні технічного комплексу шахти закінчилася невдало – їх затримали на «гарячому».

19 листопада 2016 року близько 23:00 години, перебуваючи на робочій зміні на державному підприємстві Шахта №1«Нововолинська», працівниками служби охорони шахти, при обході території, а саме проходячи повз приміщення технічного комплексу почули, що звідти доноситься сторонній звук, гуркіт. При більш детальному огляді даного приміщення, дверей і вікон виявили, що в дотичному приміщенні конвеєрної стрічки знизу було вибито дірку через яку сторонні особи і проникли в дане приміщення.

А також з самого приміщення лунали голоси сторонніх осіб. Зважаючи на той факт, що це вихідний день і на роботі перебувають тільки певні категорії людей, попередньо переконавшись у диспетчера шахти, що на даній дільниці ніяких робіт та працівників не повинно бути, більше того наряд на виконання будь-яких робіт на даній дільниці нікому не видавався, прийняли рішення негайно на місце події викликати наряд поліції.

Після прибуття наряду поліції разом з правоохоронцями затримали чотирьох осіб які вже на той час повністю демонтували та намагалися викрасти кольорові метали (мідь) з металоуловлювача магнітного, який знаходиться в одному з приміщень технічного комплексу шахти в кількості близько 800 кг. Виявилось, що дані особи працюють на шахті №1, а також варто зазначити, що з ними разом перебував та контролював процес викрадення їх прямий начальник дільниці Мигас А. І., який агресивно сприйняв появу поліції та охорони, робив спротив правоохоронцям перебуваючи, як здалося у нетверезому стані бо від нього явно несло алкоголем. Слід зазначити, що дані підозрювані особи планували заздалегідь вчинення даного злочину, бо мали при собі, як знаряддя злому так і знаряддя вчинення злочину.

Нагадаємо, що нещодавно на даній шахті вже ставалася масштабна крадіжка, де було викрадено з підстанції, яку дістали безпосередньо з шахти кольорові метали, близько 200кг (міді). Виникає питання, а чи не ці особи причетні до викрадення міді з підстанції?

Активісти вважають, що керівництво шахти покриває крадіжки на підприємстві та робить спротив у розслідуванні даних злочинів, що спонукає голосно сказати, про те, що вони мабуть в «долі».

За даним факто правоохоронцями було складено протоколи та проведено слідчі дії, а працівники служби охорони шахти готують заяви на керівника місцевого відділку поліції про вчинення злочину згідно ст.ст. 185, 194 та внесення його до Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно ст.214 КПК України.

Активісти незалежної профспілкової організації «Захист Праці»

(за матеріалами інформаційного порталу "Нововолинськ)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ограбление,шахта,Волинь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.