Що таке «ірпінське диво»?

19 жовтня 2016, 13:54
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
99
Що таке «ірпінське диво»?

Краще один раз побачити, аніж сто разів почути. У той час, коли про нас багато говорять за межами міста, ми просто запрошуємо друзів у гості: показуємо Ірпінь і будуємо спільні плани на майбутнє.

На цьому тижні до нас приїхали посол Польщі, посол Пакистану, консул США, представники українських та міжнародних неурядових організацій. 

Що таке «ірпінське диво»? Це більше 100 соціальних інфраструктурних проектів, які ми реалізували всього за два роки інтенсивної праці. Для розвитку Ірпеня ми залучили фінансування з міського бюджету, спонсорські та грантові кошти.

Зараз ми маємо 50 нових ідей-проектів зі сфер освіти, медицини та туризму. І ми з радістю пропонуємо їх колегам, партнерам, інвесторам. Особлива надія у нас на міжнародні фонди, які готові інвестувати в розвиток українських міст. Однак їх зараз зупиняє корупція, закритість, неорганізованість, яка вросла в нашу країну. 

В Ірпені ми показали, що українське місто може бути іншим. Ми почали працювати з міжнародними організаціями і цей досвід є успішним. Незабаром очікуємо грантове фінансування обсягом близько 8 млн. євро від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО. Проведемо енергоефективні заходи у 21 комунальному закладі міста і будемо заощаджувати близько 60% на сплаті за комунальні послуги. Також уже виконується домовленість щодо впровадження інвестиційних проектів спільно з Європейським Альянсом державно-приватного партнерства C.R.E.A.M. Цю організацію зацікавила ідея створення новітнього медичного центру в Ірпені.

Ми прагнемо розвиватися у напрямку міжнародного партнерства й далі. Кожен гість дружньої зустрічі отримав інвестиційний паспорт Ірпеня. У ньому ми зібрали два десятки найцікавіших проектів, на реалізацію яких чекає місто. Серед них спортивний комплекс з басейном, будинок дитячої творчості, будівництво соціального житла для працівників освіти і медицини, будинку для літніх людей, створення санаторно-реабілітаційного медичного закладу для учасників АТО, облаштування пляжно-рекреаційного комплексу у місті тощо.

Представника Фонду сприяння розвитку мистецтва особливо зацікавила ідея створення культурно-мистецького центру «IrpinArtHause». З гостею із Британської Ради в Україні уже почали домовлятися про проведення в Ірпені курсів підвищення кваліфікації для вчителів англійської мови з подальшим отриманням сертифікатів. Міжнародний жіночий клуб запропонував свою допомогу в організації музичного табору під час Різдвяно-новорічних свят.

Представник посольства Польщі в Україні підтвердив, що вже у листопаді нашу делегацію чекають у Варшаві. Там будемо переймати досвід  у вирішенні питання безпритульних тварин на вулицях міст. Відвідаємо центри допомоги тваринам, поспілкуємося з польськими фахівцями.

Ті зміни, які сьогодні відбуваються в Ірпені, значною мірою є результатом того, що ми бачили і чому навчалися в Європі. Але це лише початок шляху до нашої мети – зробити Ірпінь сучасним європейським містом здоров’я.

Зараз в Ірпені існують усі необхідні умови для впровадження сучасних інвестиційних проектів. Ми подолали корупцію, у нас є висококваліфіковані спеціалісти, в Ірпені найсучасніша мережа електронних комунікацій, ми забезпечуємо підтримку у швидкому та зручному оформленні дозвільних документів. Кожна успішна співпраця Ірпеня з міжнародними фондами – це не тільки розвиток міста. Це ще й підвищення довіри до України у світі. Нашій державі це дуже потрібно.

Ми – налаштовані на співпрацю. Ірпінь – відкритий для світу. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: парки,Дивовижні,інфраструктура,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.