Укрсадпром привітав з 85-річчям «Агрофірму сади Слобожанщини».

03 жовтня 2016, 17:35
Власник сторінки
0
37
Укрсадпром привітав  з 85-річчям «Агрофірму сади Слобожанщини».
Голова "Укрсадпром" Печко Володимир

Харківській області відбулося свято, присвячений 85-річчю «Агрофірма сади Слобожанщини». В ювілейних урочистостях взяв участь голова громадської спілки "Укрсадпром" Печко В.С.

Вітаючи трудівників, голова «Укрсадпрому» зазначив, що господарство справедливо входить в число провідних сільгосппідприємств не тільки у Красноградському районі, але і у всієї Харківської області. За багато десятиліть господарство  заслужило передовий досвід садівництва .

Протягом довгих років тут працювали і працюють працьовиті люди, які по-справжньому люблять свою землю. Нехай з кожним роком міцніє наша спільна надія на хороший врожай і добробут рідної землі, тому що сильне село – це перемога. Так завжди було, і так буде, – сказав голова Громадської спілки «Укрсадпрому» Печко Володимир.

Це велике господарство, воно пережило і війну, і перебудову і  залишається одним з кращих господарств області. Ось які плодово-ягідні культури вирощували тоді в господарстві: яблука 17 сортів, 8 сортів груші, 3 сорти крижовника, 3 сорти смородини, малина полуниця, обліпиха, чорноплідна горобина понад 10 сортів слив, 6 сортів вишні, черешні та абрикосу.

У процесі свого довгого життя господарство збагачувалося на техніку, значний зріст машино-транспортного парку. Використовуючи нові досягнення у галузі догляду за садами, садоводи отримували великі врожаї, за що мали різні нагороди.

 

Господарство підпорядковувалося «Укрвінтресту» в м. Києві, перехідний червоний прапор який навічно було вручено господарству за перше місце серед інших садівничих господарств.


Успіхом своїм господарство зобов'язане грамотному керівництву і працьовитим людям. Працівники люблять свою справу і всіляко сприяють її розвитку. Вирощені саженці отримували колгоспи Слобожанщіни, так що господарство стало відомим. Так що можна з упевненістю сказати, що «Агрофірма сади Слобожанщіни»  процвітає і активно розвивається.

За 85 років  господарство разом з країною пережило всі основні етапи її історії: колективізацію, Велику Вітчизняну війну, перебудову, лихі 90-е.Були злети, були й падіння. Зникли сотні господарств в області. А «Агорфірма сади Слобожанщіни» збереглася, і це заслуга всіх тих, хто працював і працює тут. Впроваджує сучасні технології, купує нову техніку, словом, не стоїмо на місці. А там, де на селі є міцне господарство, є життя.

Відбулися урочисті заходи, приурочені святкуванню  85-річчя «Агорфірми сади Слобожанщіни».На святкове дійство зійшлися – з’їхалися не лише односельці та мешканці сусідніх сіл, а й керівники підприємств, установ, організацій. Відбувся парад святково вбраної техніки господарства. Святкова програма заходу була представлена концертом. Був смачний куліш, шашлики… Настрій у всіх був чудовий.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,юбилей,садоводство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.